« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
AKCIJA

No kill Zagreb, no kill Hrvatska

Akcijom se građane želi upoznati s novim Zakonom o zaštiti životinja koji donosi mnoge pozitivne promjene, a jedna od najvećih je zabrana usmrćivanja pasa u skloništima za nezbrinute životinje

Dođite u subotu na Trg
Dođite u subotu na Trg (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

udomljavanje pasa

,

No kill Zagreb no kill Hrvatska

U subotu, 11. studenoga, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se Tradicionalna akcija koju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba organiziraju u suradnji s udrugom Prijatelji životinja Udomljavanje je fora, ovaj put nosi podnaslov "No kill Zagreb, no kill Hrvatska".

Akcijom se građane želi upoznati s novim Zakonom o zaštiti životinja koji donosi mnoge pozitivne promjene, a jedna od najvećih je zabrana usmrćivanja pasa u skloništima za nezbrinute životinje. Svakom se psu može pronaći novi dom. Potvrđuje to Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, najstarije "no kill" sklonište u Hrvatskoj.

Novi zakon donosi i veće kazne za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca. One sada iznose od 15 do 30 tisuća kuna.

Za uspješnu provedbu novog zakona nephodna je suradnja nadležnog ministarstva, komunalnih redara, veterinarskih inspektora, veterinara, odgovornih osoba u općinama, gradovima i županijama, udruga za zaštitu životinja, institucija i građana. Diljem Hrvatske potrebno je osnovati info centre te sustavno raditi na promociji udomljavanja pasa.

Na štandu Skloništa iz Dumovca volonteri će u subotu predstaviti i neke od pasa koji traže novi dom, a prodavat će se i tunike, majice te modni dodaci kojima se pomaže rad Skloništa.

10.11.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh