« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
VELIKA POBJEDA

Njemačka osvojila treće mjesto na SP-u

Nijemci su u utakmici za treće mjesto u Port Elizabethu na stadionu Nelsona Mandele svladali Urugvajce sa 3:2

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Njemačka

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

,

Urugvaj

,

grupna kupovina

Pogotke za Njemačku postigli su Thomas Mueller (19), Marcell Jansen (56) i Sami Khedira (82), dok su strijelci za Urugvaj bili Edinson Cavani (28) i Diego Forlan (51).

Pred 36.000 gledatelja sudio je Archundia iz Meksika.

NJEMAČKA: Butt - Boateng, Mertesacker, A. Friedrich, Aogo - Khedira, Schweinsteiger - Müller, Özil (Tasci 90+1), Jansen (Kroos 81) - Cacau (Kiessling 73)

URUGVAJ: Muslera - Fucile , Lugano, Godin, Caceres - Maxi Pereira, Diego Perez (Gargano 77), Arevalo Rios, Cavani (Abreu 89) - Forlan, Suarez

Njemački nogometaši obranili su broncu iz 2006. svladavši u sjajnom dvoboju za treće mjesto u Port Elizabethu Urugvaj s 3:2. Bila je to odlična utakmica u kojoj je cilj bio zabiti pogodak više, prvi puta su se na ovom SP-u igralo bez šablone i defenzive, te su gledatelji mogli uživati u otvorenoj i napadačkoj igri s pet zgoditaka i desetak prilika. Iako bez gripoznih kapetana Lahma, Podolskog i Klosea, koji je tako izgubio šansu da dostigne i prestigne Ronalda kao najboljeg strijelca svi vremena, Nijemci su imali više snage u završnici i pogotkom Samija Khedire osam minuta prije kraja po četvrti puta osvajaju broncu na mundijalima. Urugvaju ostaje utjeha da su nakon 60 godina ponovno stigli među četiri najbolje selekcije svijeta, te da su u Južnoj Africi bili uspješniji od svojih moćnih susjeda Brazila i Argentine.

Njemačka je povela zgoditkom jedne od zvijezde SP-a Thomasa Muellera, koji je pogodio prazna vrata nakon što danas vrlo loš vratar Fernando Muslera nije uspio ukrotiti udarac Bastiana Schweinsteigera. Schweinsteiger je "kumovao" i prvom urugvajskom pogotku u 28. minuti jer je izgubio loptu, a u brzoj kontri Luis Suarez je pronašao Edinsona Cavania koji izjednačuje.

U drugom dijelu kapetan Urugvaja Diego Forlan je pogodio iz voleja u 51. minuti za svoj peti zgoditak na prvenstvu, čime se kao vodeći strijelac pridružio Sneijderu i Villi. Nažalost po Urugvajce njihovo vodstvo nije trajalo dugo, nakon ubačaja sa strane ponovno je teško pogriješio vratar Muslera, a Marcel Jansen se samo naklonio i glavom pogodio za 2:2. Konačni rezultat postavio je Khedira u 82. minuti kada se najbolje snašao nakon udarca s kuta i glavom prebacio Musleru. Niti to nije bio kraj uzbuđenja jer je u doslovce zadnjoj sekundi susreta Forlan iz slobodnog udarca pogodio gredu. (hina/metro-portal)

10.07.2010. 23:14:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh