« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ODUŠEVLJENJE

Mandela došao na svečanost zatvaranja SP-a

Nelson Mandela neće predati pokal novom svjetskom prvaku, ali je došao pozdraviti sunarodnjake na zatvaranju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Nelson Mandela

,

SP 2010.

,

SP Južna Afrika

,

vođa

Bivši južnoafrički predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Nelson Mandela (91) pojavio se na svečanosti zatvaranja svjetskog nogometnog prvenstva koja se održala na Soccer City stadionu u Johannesburgu prije finalne utakmice između Španjolske i Nizozemske.

Mandela se na stadionu pojavio u društvu supruge i okružen tjelohraniteljima, a njegov dolazak gledatelji su dočekali s oduševljenjem.

Mandela se vrlo rijetko pojavljuje u javnosti, a tijekom prvenstva nije prisustvovao niti jednoj utakmici. Trebao je biti i na otvaranju World Cupa, međutim odustao je od pojavljivanja na susretu između Južne Afrike i Meksika nakon što je u prometnoj nesreći poginula njegova 13-godišnja praunuka Zenani Mandela, koja se je vraćala kući sa koncerta u Johannesburgu.

Fifa se nadala da će Mandela predati pobjednički pokal novom svjetskom prvaku, međutim legendarni borac protiv aparthejda koji je čak 27 godina proveo u zatvoru kratko se zadržao na stadionu.

"Nelson Mandela je želio pozdraviti svoje sunarodnjake, no nije u mogućnosti fizički izdržati cijelo vrijeme na stadionu," kazao je njegov unuk Mandla Mandela.(hina/metro-portal)

11.07.2010. 22:01:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh