« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ELF U POLUFINALU

Njemačka mladež polomila Maradoninu Argentinu 4:0

U susretu Njemačke i Argentine bolja je mila europska momčad; Marodonina reprezentacija doživjela je jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti

njemačka argentina sp 2010.
njemačka argentina sp 2010. (Getty Images)
Više o

Diego Maradona

,

dobra probava

,

sjeme

U susretu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka je u Cape Townu na stadionu Green Point pobijedila Argentinu 4:0 i plasirala se u polufinale. Golove za "elf" postigli su Thomas Mueller (3), Miroslav Klose (68, 88) i Arne Friedrich (74) nanijevši Argentini jedan od najtežih poraza u povijesti.

Njemačka reprezentacija plaisrala se po 12. puta u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što su u Cape Townu "demolirali" i osramotili Maradoninu Argentinu s čak 4:0. Nijemci su doslovce pregazili Argentince, otkrivši baš sve slabosti te selekcije koja u Cape Townu nije igrala kao momčad i nije stvorila gotovo nijednu priliku za zgoditak. Tužni izbornik Maradona je jako pripomogao katastrofi potpuno zakasnivši s izmjenama, iako je od početnih minuta bilo jasno da njegova početna momčad, iako s Lionelom Messiem, koji prvenstvo napušta bez ijednog pogotka, nema ama baš nikakve šanse protiv mladog, rastrčanog i učinkovitog "njemačkog stroja".

>> Tko je bolji - Mesut ili Messi?

Utakmica je praktički odlučena već u 3. minuti kada je ubačaja najboljega igrača utakmice Bastian Schweinsteigera iskosa Tomas Mueller pretvorio u vodstvo. Taj šokantan pogodak posve je demoralizirao Argentince koji su u prvom dijelu bile potpuno neopasni, s previše sebičnosti i sporosti u igri. Nijemci su se nakon pogotka ipak povukli, a jedni veliku šansu u prvom dijelu propustio je Miroslav Klose čiji je udarac nogomet u 24. minuti otišao iznad vrata.

>> Hobotnica predviđa da će Njemačka pobijediti Argentinu

U drugom dijelu Argentinci su počeli igrati presing, koji opet nije urodio prilikama, dok su Nijemci ozbiljno prijetili iz protunapada. Takva igra im se isplatila u 68. minuti kada se požrtvovni Mueller izborio za loptu i dodao Podolskom koji pronalazi Klosea kome nije bilo teško postići zgoditak. Maradona se tek tad odlučio na izmjenu zamijenivši iznimno slabog desnog braniča Otamendia. U 74. minuti branič Arne Friedrich se upisao u strijelce nakon izvanrednog prodora Schweinsteigera, koji je prošao tri igrača i pravodobno dodao Friedrichu. Spektakularnu predstavu Nijemci su okrunili i četvrtim pogotkom minutu prije kraja, kada je Podolski pronašao samog Klosea koji u svojoj 100. utakmici ta "Elf" postiže ukupno 14. zgoditak na prvenstvima, te ga samo jedan pogodak dijeli od rekordera Ronalda.

argentina navijač sp 2010.

Njemačka se pretvorila u najugodnije iznenađenje prvenstva, postigli su po četiri pogotka Australcima, Englezima i sada Argentincima, a igraju uvjerljivo najbolji nogomet na prvenstvu. Hoće li to biti dovoljno za naslov, otkrit će polufinalna utakmica u kojoj Nijemci, bez supendiranoga Muellera, čekaju boljeg iz dvoboja Španjolska - Paragvaj.

Susret je pred 64.100 gledatelja sudio Uzbekistanac Irmatov.

ARGENTINA: Romero - Otamendi (Pastore 70), Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria (Agüero 75) - Messi - Tevez, Higuain

NJEMAČKA: Neuer - Lahm, Mertesacker, A. Friedrich, Boateng (Jansen 72) - Khedira (Kroos 77), Schweinsteiger - Müller (Trochowski 84), Özil, Podolski - Klose (hina/metro-portal)

03.07.2010. 19:38:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nevidljiv_ca
    04.07.2010. 19:10
    U Africi ovog ljeta Njemacka je PRVAK SVIJETA :)), Bravooooooooo!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh