« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SPEKTAKL

Nik Wallenda na žici hodao Chicagom i oborio dva svjetska rekorda

Kralj žice hodao je iznad vjetrovitog Chicaga bez zaštitne mreže ili remena i srušio pritom dva svjetska rekorda

Fantastičan podvig Nika Wallende
Fantastičan podvig Nika Wallende (Discovery Channel)
Više o

Chicago

,

Discovery Channel

,

Nik Wallenda

,

hod po žici

Nik Wallenda, "kralj žice" ušao je danas u povijest , nakon što je uspješno ho­dao po žici "vjetrovitim gradom" Chicagom, bez zaštitne mreže ili remena. Discovery Channel zabilježio je svaki njegov otkucaj srca u noćnom hodu po žici između nebodera. Prijenos "Uživo s nebodera u Chicagu" s Nikom Wallendom emitiran je u 220 zemalja i teritorija na Discovery Channelu, a domaćini su bili
Willie Geist i Natalie Morales s NBC Newsa i Jim Cantore s The Weather Channe­la.

"Bio je nevjerojatan osjećaj hodati po žici u Chicagu. Ovaj grad ima posebno mjesto u mom srcu i maštao sam o ovome otkad sam bio klinac", rekao je 35-godišnji Wallenda. "Osjećam se blagoslovljenim jer sam dobio ovu priliku, a že­lio bih zahvaliti svima u gradu Chicagu i Discovery Channelu jer su vjerovali u moje sposobnosti."

"Nik potiče ljude da uvijek slijede svoje snove", izjavila je Marjorie Kaplan, predsjednica grupe Discovery Channel, TLC i Animal Planet. "Ponosni smo što smo omogućili da njegov talent vide ljudi diljem svijeta."

"Počašćeni smo jer smo producirali ovaj događaj uživo  u Chicagu za Discovery", rekla je Sharon Scott, predsjednica i GM za NBC News Peacock Pro­ductions. "Bilo je divno surađivati na ovom projektu i čestitamo Niku na ogrom­nom uspjehu."

U prvom dijelu hoda Nik je prešao više od dva gradska bloka uzbrdo pod kutom od 15° (oko osam katova razlike)  što je najstrmiji hod po žici kojeg je ikada izveo i najviši prijelaz između nebodera u povijesti slavne obitelji Wallenda. Žica se protezala od Marina City zapadnog tornja do Leo Burnett zgrade, na više od 50 katova iznad rijeke Chicago.

Nakon završetka prvog dijela hoda, Wallenda je rekao: "Najteži dio u svemu ovome je čekati početak. Ja želim krenuti, stati na žicu i prijeći na drugu stra­nu."

Za drugi dio hoda, u rasponu od zapadnog do istočnog Marina City tornja Nik je stavio povez preko očiju, i po prvi put pokušao izvesti ovakav podvig.

"Mislim da ste vjerojatno vidjeli kako se tresem poput lista," izjavio je Wallenda nakon što je uspješno završio hod s povezom na očima."Žica se tresla i samo sam  želio prijeći na drugu stranu."

Nik pripada sedmoj generaciji čuvene obitelji Wallenda, a današnji hod po žici posvetio je svom pradjedu, legendarnom Karlu Wallendi, koji je umro od poslje­dica pada sa žice u Puerto Ricu 1978. godine.

Hodom po žici u Chicagu Nik je zaradio dva svjetska rekorda - prvi za najstrmiji nagib žice i drugi za hod na najvišoj visini s povezom na očima. Nik sad drži ukupno  10 svjetskih rekorda, u koje naravno ulazi hod po žici preko kanona rijeke Colorada iz 2013., koji se također emitirao uživo na Discovery Channelu.

Discovery Channel  je dijelio informacije o Niku, njegovoj obitelji i pripremama putem videa, slika i #SkyscraperLive Tweetova. Osim toga, događaj se mogao pratiti uživo na SkyscraperLive.com  Dostupna na 14 jezika, stranica je u Chica­go dovela gledatelje iz cijelog svijeta. Uz dodatne kamere koje su pratile hod i kameru u backstageu s domaćinom Chrisom Jacobsom, SkyscraperLive.com je gledateljima dao uvid iza scene u dosad najuzbudljivijem hodu po žici Nika Wallende. 

Snimka cijelog spektakla na rasporedu je 5. studenog u 21 sat na Discovery Channelu.

03.11.2014. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh