« Ostali sportovi
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
FORMULA 1

Nico Rosberg pobijedio na VN Brazila

Nico Rosberg se pobjedom približio Hamiltonu na samo 17 bodova, pa odluka o prvaku pada u zadnjoj utrci sezone

Nico Rosberg pobijedio je na Interlagosu
Nico Rosberg pobijedio je na Interlagosu (Automania)
Više o

Formula 1

,

Lewis Hamilton

,

Nico Rosberg

,

VN Brazila

Nico Rosberg pobjednik je VN Brazila na stazi Interlagos kod Sao Paula. Staza je dočekala vozače i bolide suhim i sunčanim vremenom i izrazito visokim temperaturama, a svoje je učinila i visoka nadmorska visina od 800 mnm, pa su najviše problema imali s gumama koje su se svima pregrijavale i samim time pretjerano trošile.

Staza na Interlagosu dobila je i novi asfalt, pa je i to bila velika nepoznanica za vozače i njihove momčadi. Start je prošao bez ikakvog problema, te su Rosberg i Hamilton odlično startali, pa je poredak ostao isti, osim što se Alonso uspio pregurati ispred Vettela. Odlasci u boks krenuli su već u šestom krugu, a sve zbog brzog trošenja guma.

Poslije prve izmjene guma Rosberg je bio tek nekoliko metara ispred Hamiltona. Gume su se i dalje pregrijavale, pa je druga izmjena guma krenula već u 27/71 krugu i prvi je krenuo Rosberg što je Hamilton htio iskoristiti za najbrže krugove kako bi kroz boks prešao Rosberga, ali je u tome pretjerao i izvrtio se u jednom zavoju, ali bez oštećenog bolida, tako da je poslije druge izmjene guma i dalje vodio Rosberg s prednošću od 7,2 sekunde ispred Hamiltona.

Ništa značajnog se nije dešavalo, do zadnje izmjene guma u 50/71 kruga poslije koje je Rosberg i dalje zadržao prvo mjesto, ali ovaj put mu je Hamilton disao za vratom, jer je kasnio samo 0,7 sekundi.

No, do kraja se nije ništa događalo u samom vrhu, osim što smo zadnjih 10 krugova gledali borbu Ferrarijevih vozača Raikkonena i Alonsa koji su se dva puta pretjecali za šesto mjesto. Rosberg je došao do svoje prve pobjede u Brazilu, a ugodno iznenađenje je odličan Massa koji je i uz kaznu stop&go od 5 sekunde zbog prebrze vožnje u boksovima uzeo treće mjesto na pobjedničkom postolju.

U ukupnom poretku Hamilton ima 17 bodova više od Rosberga, tako da će nakon dugo vremena prvenstvo biti odlučeno u zadnjoj utrci sezone.

Rezultate i ukupni poredak pogledajte na portalu Automania.hr

10.11.2014. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh