« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NAKON DUGE PAUZE

NHL: Chicago Blackhawks na korak do finala doigravanja

Za ulazak u veliko finale, za Chicago prvo u posljednjih 18 godina, treba im još jedna pobjeda, a iduća utakmica je za dva dana u njihovom United Centru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NHL

,

hokej

,

doigravanje

,

Chicago Blackhawks

Hokejaši Chicago Blackhawksa korak su do finala doigravanja NHL lige nakon što su u trećem susretu finala Zapadne konferencije nakon produžetaka pobijedili San Jose 3:2 i u seriji na četiri pobjede poveli 3:0.

Za ulazak u veliko finale, za Chicago prvo u posljednjih 18 godina, treba im još jedna pobjeda, a iduća utakmica je za dva dana u njihovom United Centru.

Zadnji put Chicago je bio u finalu 1992. godine kada je izgubio od Pittsburgh Penguinsa, a zadnji od tri osvojena Stanley Cupa Blackhawksi su osvojili davne 1961. godine. Utakmicu odigranu pred 22.000 gledatelja u United Centru odlučio je Dustin Byfuglien golom u 13. minuti produžetka što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama.

"Ovo je svakako jedan od mojih dražih golova u karijeri. Bila je ovo iznimno tvrda i neizvjesna utakmica, no srećom pobjeda je otišla na našu stranu. Pamtit ću ovaj trenutak jako dugo," kazao je 25-godišnji Byfuglien.

Strijelci za Chicago bili su i Patrick Sharp (26:59) i Dave Bolland (43:05), dok je vratar Antti Niemi zaustavio čak 44 udarca. Oba gola za San Jose zabio je Patrick Marleau (23:58, 55:37). U finalu Istočne konferencije Philadelphia Flyers vodi 2:1 u pobjedama protiv Montreal Canadiensa. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 11:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh