« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

‘Neodlučeno’ između Kajzerice i Maksimira

U anketi Jutarnjeg Kajzerici pripalo 40% glasova, Maksimiru 37%

ZAGREPČANIMA je izgleda sve manje stalo do Maksimira
ZAGREPČANIMA je izgleda sve manje stalo do Maksimira

SUDEĆI prema anketi, koju je jučer Jutarnji list organizirao na svojoj web-stranici, Zagrepčani će na referendumu o sudbini maksimirskog stadiona biti podijeljeni između dovršetka Maksimira i gradnje novog stadiona na Kajzerici. Naime, od 800- njak glasova, njih 40 posto bi na referendumu u lipnju glasovalao za Kajzericu, dok bi 37 posto web-posjetitelja ipak dovršilo postojeći stadion. Zanimljivo da gotovo četvrtina anketiranih uopće ne bi izašla na referendum.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama iz Poglavarstva, građanima će na referendumu gotovo sigurno kao alternativa Maksimiru biti ponuđeno gradsko zemljište na Kajzerici. Ako se Zagrepčani odluče za Maksimir, tada će nogometni stadion graditi Alpine bau, koji je pobjednik prvog natječaja, a koji, prema posljednjim informacijama iz Poglavarstva, traži 4,1 milijardu kuna za dovršetak Maksimira, izgradnju zamjenskog u Novom Zagrebu te atletsku stazu na Sveticama.

Ako pak većina građana bude glasovala za Kajzericu, tada će pobjednik drugog natječaja, što bi prema spekulacijama trebao biti domaći konzorcij predvođen IGH-om, na sjevernom dijelu Velesajma izgraditi novi stadion te atletsku stazu na Sveticama. Brojni komentari web-čitatelja također djelomično navijaju za Kajzericu, a djelomice za Maksimir, no dosta čitatelja je osudilo i ponašanje gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem zbog ponašanja i nedosljednosti oko dovršetka Maksimira.

Tako su komentatori negodovali zbog samog organiziranja referenduma i njegovog troška, neki su predložili da na referendumu glasuju samo građani koji su trajno nastanjeni u Zagrebu i koji ovdje plaćaju prirez, neki su pak nezadovoljno komentirali preveliku cijenu projekta Alpine bau, dok su pojedini komentatori predložili da se na referendumu postavi pitanje: Gradnja Sveučilišne bolnice ili gradnja stadiona?

 


Piše: MEX
10.01.2008. 16:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh