« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
RIJEČI HVALE

Navijači Sjeverne Koreje oduševljeni svojim nogometašima

Sjevernokorejance je posebno oduševio borbeni pristup i fanatičnost kojom su igrači igrali protiv Brazila

Sjeverna Koreja
Sjeverna Koreja (Getty Images)
Više o

SP 2010.

,

brazilska reprezentacija

,

Južna Afrika 2010.

,

maloljetnice

Sjeverna Koreja hvali svoje nogometaše za pokazanu borbenost i fanatičnost unatoč porazu od Brazila (1:2) u utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Sjevernokorejska agencija KCNA navodi da Sjeverna Koreja nije izgubila moral nakon zaostatka od 2:0, te da je pogodak Ji Yun Nama u 89. minuti pozdravio cijeli stadion u Johannesburgu. Ista agencija tvrdi da se protiv peterostrukih svjetskih prvaka i prvih favorita prvenstva nije branila, te da su propustili nekoliko prilika.

Još uvijek nije jasno jesu li Sjevernokorejanci mogli uživo gledati prvi nastup njihovih nogometaša na svjetskim prvenstvima nakon 44 godine. Utakmica je počela u 3.30 sati ujutro po korejskom vremenu, a besplatni satelitski signal, u dogovoru s FIFA-om, osigurala je hongkonška TV-postaja ABU.

Južnokorejska postaja SBS optužila je svoje sjeverne susjede da su ukrali njihov signal prijenosa sa SP-a. Ista postaja je besplatno ustupila signal prijenosa Sjevernoj Koreji za vrijeme SP-a u Njemačkoj prije četiri godine, ali je zbog trenutne napetosti između dviju zemalja ovog puta to odbila.(hina/metro-portal)

16.06.2010. 10:17:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh