« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KULTURA KAVE

Natjecanje u kuhanju turske kave - 1. Zagreb Đezva Festival

Natjecanje vam daje priliku da pokažete svoje trikove i tajne tehnike i svoju super đezvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

kava

,

zagreb-info

,

turska kava

,

teneo coffee shop

,

Vatrotehna 2.0

,

voće povrće

Đezva Festival je događaj kroz koji slavimo kulturu kave, način kuhanja kave u đezvi i način na koji cijeli arapski svijet ali i Turci, Grci, Bosanci i Hrvati stoljećima kuhaju svoj najdraži napitak.

Natjecanje vam daje priliku da pokažete svoje trikove i tajne tehnike i svoju super đezvu.  Kuhanje kave nekad je bila tradicija, ritual, jer je kava bila skupa i dragocjena te se nudila samo najuvaženijim gostima.

"Idemo na kavu" danas je vjerojatno najčešće izgovorena rečenica u Hrvatskoj, a instant pripravci zauzimaju sve više mjesta na kuhinjskim policama. Vrijeme je da se vratimo korijenima i da ponovno oživimo kulturu kave.

U Fly!Baru vas 6. lipnja od 14 sati očekuju turski pop, trbušne plesačice, priče o kavi i zabavno natjecanje u pripremi turske kave. Žiri će ocijeniti i nagraditi najkreativniji kostim, najljepši set šalica i najbolju priču. Portal Prava Kava za vas traži najbolju kavu u gradu. 

Na Festival će doći 20 trbušnih plesačica, plesnog društva "Orijentalni Ples", a za one najmlađe, osmišljena je radionica koju će voditi "Galerija Vivoda". Prihod od prodaje kolača otići će u humanitarne svrhe (projekt Pomaganje je uvijek IN)

Svoje priče šaljite na natalie@flybar.hr ili na 098/455-547 (Natalie) ili pravakava@pravakava.com.


29.05.2010. 23:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh