« Znanost
objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana
NASA

NASA je odabrala - Nokiu

NASA je odabrala je Nokiu za partnera u postavljanju komunikacijskog sustava na Mjesecu, kao jednog od preduvjeta održivoga ljudskog prisustva na Zemljinom satelitu

Šala, naravno ;)
Šala, naravno ;) (Arhiva)
Više o

Nokia

,

NASA

Prema ugovoru s NASA-om, Nokia bi izgradila prvi 4G komunikacijski sustav u svemiru do 2022. godine čime bi otvorila vrata održivoj ljudskoj prisutnosti na Mjesečevoj površini.

Cilj NASA-ine misije je vratiti ljude na mjesec do 2024. te izgraditi dugoročnu ljudsku prisutnost i naselja u sklopu Artemis programa.

Nokia Bell Labs surađuje s američkom kompanijom Intuitive Machines s ciljem integriranja te revolucionarne mreže u njezinu letjelicu namijenjenu slijetanju na Mjesec te dostavu na mjesečevu površinu.

Mreža će se samokonfigurirati nakon dostavljanja i uspostaviti prvi LTE komunikacijski sustav na Mjesecu, stoji u priopćenju.

Očekuje se da će mreža pružiti ključne komunikacijske mogućnosti za mnoge razne vrste prijenosa podataka, uključujući upravljanje i kontrolu, daljinsko upravljanje lunarnim roverima, navigaciju u stvarnom vremenu i prijenos videozapisa visoke razlučivosti.

19.10.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh