« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
stigli radnici

Napokon počela obnova oronulog Ferimporta

Vjerojatno najveće gradsko ruglo pored Dinamova stadiona, pretvorit će se u modernu Muzičku akademiju

(Arhiva)
Više o

Muzička akademija

,

zgrada Ferimporta

Nakon što je prije nekoliko godina Grad zgradu Ferimporta dodijelio Muzičkoj akademiji na stogodišnje korištenje, raspisan je arhitektonsko-urbanistički natječaj s ciljem da se zaokruži kulturna cjelina Trga maršala Tita.

Tvrtka Megrad je na javnom natječaju s nešto manje od 100 milijuna kuna poslala najpovoljniju ponudu, a na financiranje su se obvezali Sveučilište, Ministarstvo obrazovanja i Grad Zagreb.

Prošlo je još šest godina otkako su se konačno prvi radnici pojavili na gradilištu, a glavni razlog odgađanja radova bili su problemi oko dobivanja potrebnih dozvola.

Postupak su usporile razne žalbe susjeda te dvojbe na čije će ime glasiti dokumenti pošto je Grad vlasnik zemljišta, a država Akademije.

Agonija oko početka radova završena je 30. lipnja izdavanjem svih dozvola, ali će do potpune rekonstrukcije zgrade vjerojatno proći još više od dvije godine jer radovi sporo napreduju.

Na 12.000 četvornih metara trebala bi se smjestit Muzička akademija sa svim odsjecima, knjižnici, dekanatom, vježbaonicama, kabinetima i dvijema koncertnim dvoranama.
15.09.2009. 13:50:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh