« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IVAN LJUBIČIĆ:

Nakon pobjede nad Tsongom osjećao sam se pola metra viši

Bio je ovo definitivno moj najbolji meč koji sam odigrao u zadnje vrijeme, izjavio je Ljubičić nakon ulaska u četvrtfinale ATP-a u Dubaiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix )
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP Dubai

,

Jo-Wilfried Tsonga

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić bio je vrlo zadovoljan svojom igrom u pobjedi protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge 7-5, 6-3 u 2. kolu velikog ATP turnira u Dubaiju.

U dvoboju protiv 5. nositelja i 11. igrača svijeta Tsonge, koji je za nastup u Dubaiju dobio pozivnicu organizatora, Ljubičić je servirao briljantno, kao u najboljim danima. Zabio je 15 asova i osvojio 35 od 39 poena nakon prvog servisa, odnosno, impresivnih 90%. Tsongi nije dopustio niti jednu break loptu.

"Bio je ovo definitivno moj najbolji meč koji sam odigrao u zadnje vrijeme. Ponekad, kada servirate, imate osjećaj da ste pola metra viši nego što jeste. Takav sam ja osjećaj imao protiv Tsonge", izjavio je 26. tenisač svijeta i finalist u Dubaiju 2005. godine.

Tsongu je dobio drugi put u trećem dvoboju. Prethodna dva odigrali su lani. Francuz je bio bolji na tvrdoj podlozi u Melbourneu, na Australian Openu, a Ljubičić mu je uzvratio na zemlji u Madridu.

"Jo-Wilfried se danas nije najbolje osjećao na terenu", priznao je Ljubičić.

U četvrtfinalu ga očekuje dvoboj protiv branitelja naslova i drugog nositelja, Srbina Novaka Đokovića, kojeg je pobijedio 2006. godine u polufinalu zagrebačkog turnira, ali je nakon toga izgubio četiri uzastopna dvoboja, od toga tri prošle godine. (Totalsport)

25.02.2010. 09:14:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh