« Sanjarica
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
SANJAMO ...

Najčešći snovi i njihovo značenje

Slične snove, u različitim verzijama, barem jednom u životu odsanjamo svi, a neki imaju i malo kompliciranije probleme sa snovima koji se često ponavljaju

Proganja li vas isti san?
Proganja li vas isti san? (Arhiva)
Više o

snovi

,

sanjanje

,

sanjarica

,

sanovnik

,

tumačenje snova

,

snovi o padanju

Gotovo da nema čovjeka koji vam neće, u povjerenju nakon treće boce vina, ispričati neki san koji ga proganja i zbog kojeg se redovito budi obliven hladnim znojem. Najčešći među njima su snovi o utapanju ili padanju s visine koje često prate mitovi da se zbog njih može i stvarno umrijeti dok ih sanjamo. Naravno, to nije istina, ali ako vas takav san probudi, razmislite malo zašto se osjećate nesigurno i bez podrške. 

Golotinja u javnosti također spada među najčešće snove, u raznim varijacijama od kojih je najčešća ona da u snu sve ide dobro i normalno do trenutka kad netko primjeti da nemate hlače ili ste potpuno goli. 

Takvi se snovi obično javljaju prije nekih važnih događaja u životu, tipa promjene posla, vjenčanja i sličnog. U stvarnom se životu u takvim trenucima osjećate ranjivo i izloženo, pomalo vas obuzima strah i to se manifestira kroz snove..

Česti su i snovi o zubima, a njih prate mitovi da ako sanjate da vam ispadaju zubi, netko vama blizak će umrijeti, ili se to čak odnosi i navas. Zapravo su takvi snovi povezani s niskim samopouzdanjem i strahom od odbijanja u stvarnom životu. Osjećate da gubite moć u životu i snovi samo prate vaša unutarnja stanja. 

Vjerojatno je svatko jednom sanjao da ga netko ili nešto proganja, obično netko potpuno nepoznat ili čak i nevidljiv u snu, a ružno buđenje dolazi u trenutku kad vas taj/to sustigne. Značenje je jednostavno - netko ili nešto vas u životu ugrožava, a to mogu biti i vaši vlastiti osjećaji. Zapitajte se od koga osjećate prijetnje u stvarnom životu i riješit ćete problem.

Snovi o kašnjenju označavaju bespomoćnost i frustraciju u stvarnom životu, prije nego strah. Mislite da ćete izgubiti povjerenje osoba do kojih vam je stalo, sumnjate u vlastite sposobnosti i mislite da nećete uspjeti. 

Za tumačenja snova najbolje je rješenje naša Sanjarica, sanovnik, tumač snova.

16.01.2014. 22:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh