« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
JOŠ JEDAN NASLOV

Nadal osvojio Barcelonu

Nadal osvaja naslov za naslovom, posljednja žrtva bio je David Ferrer kao i u Monte Carlu, samo ovoga puta malo uvjerljivije - 6:2, 6:4

Fotografija vijesti
Više o

Rafael Nadal

,

ATP Barcelona

Nakon što je sedmi put zaredom osvojio turnir Monte Carlo, najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal pobjednik je i ATP teniskog turnira u Barceloni. U finalnom susretu Nadal je pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera 6:2, 6:4. Nadal je Ferrera pobijedio i prošlog tjedna u finalu ATP Mastersa u Monte Carlu, ali i u finalu Barcelone 2008. i 2009. godine.

Za vodećeg tenisača svijeta bio je ovo šesti trijumf u Barceloni u posljednjih sedam godina, ali i 34. uzastopna pobjeda na 'Trofeo Conde de Godó.' Nadal naime, prošle godine nije nastupio u Barceloni zbog ozljede.

"Osjećam se sjajno. Barcelona je jedan od mojih najdražih turnira i ovdje se uvijek rado vraćam," kazao je Nadal dok je Ferrer dodao: "Ponovo me zaustavio Nadal. Treći put u finalu gubim od njega. Međutim, neću posustati," poručio je Ferrer.

Nadal je u Barceloni stigao do 45. turnirskog naslova, pri čemu 31. na zemlji. Više zemljanih turnira od njega imaju samo dvojica tenisača Guillermo Vilas (45) i Thomas Muster (40).


24.04.2011. 20:05:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh