« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Na mjestu Name u Dubravi stanovi

Gradski prioriteti većinom su dogovori o izgradnji stambeno - poslovnih zgrada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

gradski projekti

,

Nama

,

sjednica Poglavarstva

U listu prioriteta važnih projekata za Grad Zagreb danas je uvršteno gradsko zemljište između Ulice hrvatskog proljeća i Avenije Dubrava, gdje se nalazi i robna kuća Nama, zaključeno je danas na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić- Bruvo rekla je na konferenciji za novinare nakon sjednice da su na taj način željeli "osnažiti i potencirati" gradski interes na tom području gdje je utvrđena mješovita, pretežito stambena namjena.

O tome što će biti sa zgradom Name i u čijem je zgrada vlasništvu Veselić-Bruvo je navela da se tim pitanjima ne bavi njezin Ured već za imovinsko-pravne poslove koji će pak o tome izvijestiti naknadno.

Na sjednici Poglavarstva prihvaćena je odluka kojom će Grad Zagreb financijski, s ukupno dva milijuna kuna, poduprijeti programe ili projekte od gradskog interesa, a koji promiču temeljne vrijednosti Europske unije. Pojedinačno, iznos potpore iznosit će od 10 do 50 tisuća kuna, a sve zainteresirane udruge moći će se javiti na javni natječaj kojega će raspisati za tu priliku posebno osnovano povjerenstvo.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na upit novinara odgovorio da Grad Zagreb koristi predpristupne fondove EU i da će prirediti poseban izvještaj gdje je Grad aplicirao i što je dobio iz tih fondova.

Nema nezamjenjivih 

Novinari su se zanimali i ostaje li Slobodan Ljubičić u Gradskom poglavarstvu. "Zamolit ću ga da se oslobodi od operativnih političkih funkcija", rekao je Bandić i naveo da Ljubičić nije loše radio, nije ništa ukrao niti je prekršio zakon već odlazi zbog greške koju je napravio.

Na upit kako će odlazak Ljubičića utjecati na gradske projekte kojima je bio na čelu Bandić je odgovorio da "nema nezamjenjivih".

Zamoljen da komentira kako se njegova, Ljubičićeva i Sanaderova slika našla na letku, koji se građanima dijelio na prosvjedu u utorak, zajedno s Petračem, Jelavićem i drugima rekao je kako su to budalaštine i da to ne želi komentirati.

Članovi Gradskog poglavarstva dali su na sjednici i nekoliko suglasnosti na ishođenje lokacijskih dozvola, među kojima i tvrtki "Profectus" d.o.o. za izgradnju stambeno-poslovne građevine u Sajmišnoj cesti b.b. na Jakuševcu, gdje je u privatnom vlasništvu 1.083 četvornih metara te ukupno 3.733 četvorna metra u gradskom vlasništvu.

"Sada investitor treba ishoditi lokacijsku dozvolu, izraditi parcelacijski elaborat i formirati parcelu", napomenula je Ines Bravić iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada. Podsjetila je da po Zakonu o vlasništvu Grad može prodati zemljište do 20 posto od novoformirane parcele neposrednom pogodbom, a ako je riječ o većem postotku raspisuje se javni natječaj.

Nizom zaključaka krenulo se i s razrješavanjem imovinsko-pravnih odnosa između Grada Zagreba i društva "Munis" d.o.o. vezano uz izgradnju produžene Ulice A. Šoljana u novom naselju Špansko - zapad. Tako će, uz ostalo, predajom u vlasništvo zemljišta u Stenjevcu Grad smanjiti dugovanje od 7,7 milijuna kuna prema "Munisu", nastalo zbog gradnje ceste.

09.10.2008. 14:59:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh