« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina
TENISICE ZA ETIOPIJU

Na Jarunu prikupljanje tenisica za afričke atletičare

U tijeku ječetvrti tjedan trajanja akcije Tenisice za Etiopiju, u kojoj je do sada prikupljeno više od 1.000 pari sportske obuće

afrički atletičar
afrički atletičar (Wikipedia)
Više o

Jarun

,

zagreb-info

,

Sharon Tate

U subotu 5. lipnja od 09-19h, u Zagrebu na Jarunu (preko puta Lake city-a) održat će se još jedno događanje u sklopu humanitarne akcije „Tenisice za Etiopiju".Cilj cjelokupne akcije je prikupiti što više tenisica i poslati ih siromašnim afričkim atletičarima.

Ono što mi više ne koristimo, njima je vrijedna i skupocjena oprema koju će znati dobro iskoristiti. Većina naše djece, ali i odraslih u svojim ormarima, na tavanima i u podrumima bespotrebno drže tenisice koje su već odavno prerasli ili ih više ne koriste. Umjesto da završe u kantama za smeće, možete ih donirati onima koji svakodnevno trenirajući, pretrče kilometre - bosi. 

Akcija je započela 9. svibnja,  povratkom Nikole Borića, trenera Elvan Abeylegesse (bivša svjetska rekorderka na 5.000 m, vlasnica dviju srebrnih medalja s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu) iz Etiopije. Na njegovu je inicijativu započela ova hvalevrijedna akcija te je prilikom ultramaratona održanog u Maksimiru skupljeno oko 300 pari tenisica. Margareta Kulaš, profesorica geografije iz Karlovca, istu je ideju proširila među svojm kolegema te se akcija proširila i upravo se odvija u mnogobrojnim školama Hrvatske. 

Ne budite lijeni, otiđite u podrume i garaže, i pronađite stare tenisice i donesite ih sa sobom na Jarun! Štand za donaciju bit će popraćen i drugim zanimljivim sadržajima. Sportskim entuzijastima pružit će se prilika da isprobaju najnoviju tehnologiju u sportu i inovacijama za rekreativce poput Trikkea, Skorpiona, Yakkaya i Powerisera. 

Uživajte u druženju, dobroj atmosferi uz afričku glazbu, dođite na Jarun i bit ćete simbolično nagrađeni od naših sponzora. Ono što je najbitnije - učinit ćete dobro djelo! 

Izmamite osmjeh na licu nekome u Africi, možda pomognete kakvom mladom atletskom talentu. Možda će baš u vašim tenisicama vježbati budući svjetski olimpijski pobjednik.

Više informacija na webu.

02.06.2010. 12:11:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh