« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
tko je ovdje lud?

Na Ekonomskom fakultetu znaju i legalno prodati ispit

Imućni studenti opet lakše "svladavaju" fakultetske obveze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

prodaja ispita

,

Ekonomski fakultet afera

,

kupnja ispita na ekonomskom

,

međunarodna ljetna škola na Ekonomskom

"To je legalna prodaja ispita koju nitko ne preispituje", tvrdi jedan izvor Jutarnjeg lista s Ekonomskog fakulteta dodajući da studenti zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta koji mogu odvojiti 4000 kuna za dva ispita mogu priuštiti da cijelu godinu na tim kolegijima ne rade apsolutno ništa.

Od njih se pak traži da tijekom ljeta upišu Međunarodnu ljetnu školu na tom fakultetu, te nakon 15 dana redovitog pohađanja nastave uplate novac i pristupe ispitu na kojem je prolaznost gotovo 100-postotna.

"Studenti masovno odlaze na teže ispite, poput matematike i statistike, koji na redovnim rokovima imaju prolaznost od 10 do 30 posto, a u Ljetnoj školi gotovo 100 posto", piše Jutarnji.

U "Međunarodnoj školi" se tijekom tri tjedna predaju gotovo svi predmeti koji su inače redovni i izborni kolegiji na Ekonomskog fakultetu, a košta 2000 kuna po kolegiju. Na kraju se dobiva poseban certifikat, a studentima Ekonomskog fakulteta ocjena se upisuje u Indeks.

"I privatne se škole hvale da imaju 100-postotnu prolaznost, zašto je ne bismo imali i mi?", komentirao je za Jutarnji Vladimir Čavrak, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta koji u cijeloj priči ne vidi ništa sporno.

05.09.2009. 21:50:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh