« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
NULA SIROMAŠTVA

Na Bundeku danas počinje manifestacija "Tjedan udruga"

Cilj akcije je upoznati širu javnost s radom udruga, programima koji se provode i njihovim članovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/CROPIX)
Više o

Bundek

,

Caritas

,

Tjedan udruga

,

Jelena Pavičić-Vukičević

,

Višnja Fortuna

Manifestacija "Tjedan udruga" u Zagrebu počinje danas na jezeru Bundek gdje će brojne zagrebačke udruge sve do nedjelje, 13. lipnja, predstavljati građanima svoje aktivnosti i članstvo na 40 štandova postavljenih uz šetnicu.

"Tjedan udruga" održava se tradicionalno, već desetu godinu zaredom, u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

"Cilj akcije je upoznati širu javnost s radom udruga, programima koji se provode, kao i članovima koji djeluju unutar samih udruga", poručila je pročelnica Ureda Višnja Fortuna. "Tjedan udruga" otvorit će zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević u 12 sati kad će nastupiti pjevački zborovi, plesne skupine i padobranci.

Potom će se održati okrugli stol na temu "Doprinos organizacija civilnog društva suzbijanju siromaštva i socijalne isključenosti" kako bi se istaknule udruge koje su posljednjih deset godina tu učinile najviše.

Hrvatski Caritas će, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, organizirati i potpisivanje peticije "Nula siromaštva" što će se nastaviti tijekom sva tri dana trajanja manifestacije na Bundeku. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh