« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
JASEN MESIĆ:

Muzej suvremenih umjetnosti je obmana

Sumnjam da će muzej dobiti postav prije nego se s panoa skinu predizborni plakati, kaže Mesić.

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Muzej suvremene umjetnosti

,

Jasen Mesić

,

lokalni izbori

,

predizborna kampanja

Prezentiranje Muzeja suvremene umjetnosti kao završenog projekta na plakatima SDP-a čista je obmana građana Zagreba, istaknuo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jasen Mesić, na današnjoj konferenciji za novinare pred nedovršenom zgradom Muzeja.

"Gradnja je predugo trajala i koštala puno više od planiranog, a najtragičnije je što nema efekta i što muzej još nije otvoren, iako se našao na predizbornim plakatima", kazao je Mesić, koji ističe da gradska vlast ionako ne bi smjela sebi pripisati zasluge za muzej, s obzirom da polovicu novca osigurava država.

Ustvrdio je da su rokovi izgradnje višestruko probijeni te da se sve moralo napraviti brže i jeftinije, naglasivši da je u istom razdoblju Ministarstvo kulture realiziralo četiri slična projekta.

Mesić je najavio i da neće doći na otvorenje Muzeja, jer je riječ o obmani. "Sumnjam da će muzej dobiti postav prije nego se s panoa skinu predizborni plakati", rekao je Mesić, naglasivši da je Muzej samo ogledni primjer na koji način gradske vlasti vode računa o kulturi.

"Pogledajte samo nezavisnu kulturnu scenu, koja nije adekvatno podržana. Gotovo ništa nije napravljeno s obnovom fasada, Gornji grad je potpuno zapušten", kazao je Mesić, ocijenivši da treba provjeriti i način dodjeljivanja gradskog novca festivalima i zabavnim sadržajima.

Zamoljen da komentira činjenicu da gradonačelnik Milan Bandić izbjegava sučeljavanje s drugim kandidatima, Mesić je ocijenio da je riječ o strahu.

"Možda bi ga se na sučeljavanjima pitalo i za ovaj i za ine projekte u Zagrebu koji su obećavani i po 500 puta, a nisu završeni", rekao je. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 15:38:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh