« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
VRHUNSKI PROIZVOD

Mutna voda s netaknutog vrela prijevare

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije potrudili su se istakniti bisere Gradske skupštine.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

prosvjed

,

HNS

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Horvatinčić

,

Gradska skupština

,

GUP

,

Tatjana Holjevac

,

Tomislav Tomašević

,

Teodor Celakoski

,

Mutna - voda s netaknutog vrela prijevare

,

afere

Zasjedanje zagrebačke Gradske skupštine, prije raspuštanja zbog svibanjskih lokalnih izbora, obilježila je i podjela zamućene flaširane vode koju su pred skupštinskom zgradom jutros nudili aktivisti Prava na grad i Zelene akcije.

Pod geslom "Mutna - voda s netaknutog vrela prijevare", 20-ak je aktivista duhovito simuliralo reklamnu kampanju aludirajući na brojne afere koje su pratile gradsku vlast s Milanom Bandićem na čelu u protekle četiri godine.

To su, kako je rekao Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, izmjene GUP-a zbog pogodovanja Horvatinčiću i Todoriću, afere s pitkom vodom na Vrbanima, te ostale odluke koje su bile štetne za građane.

Na bočicama flaširane muljave vode nalazi se sličica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice zagrebačke Gradske skupštine Tatjane Holjevac. Tomašević je ustvrdio da je i Holjevac zajedno s Bandićem izglasala izmjene GUP-a i detaljnog plana uređenja za Cvjetni trg kojim se pogodovalo Horvatinčiću.

Na bočici piše kako je sastav vode slijedeći: 22 posto političke korupcije, 20 posto građevinske muljaže, 16 posto zloupotrebe gradskog novca, 15 posto izigravanja institucija i procedura, 12 posto suludih gradskih projekata, 10 posto bahatog ponašanja i pet posto ostalih mutnih tvari u tragovima. Na etiketi također stoji da je Mutna odobrena od Vlade Republike Hrvatske te od SDP-ove središnjice, što jamči dvostruku sigurnost u obavljanju mutnih poslova te da stalnu kontrolu kvalitete Mutne provode USKOK i Državno odvjetništvo.

Teodor Celakoski je predsjednicu skupštine Holjevac pitao misli li da je dobar omjer Mutne na što je ona odgovorila da bi ona malo drugačije. Od svih postotaka mutne, što mislite koliko ih pripada vama, upitao je Celakoski, a Holjevac je odgovorila da njoj ne pripada ništa i dodala da ne mijenja gradska zemljišta. Holjevac je odbila primiti bočicu s mutnom vodom.

Pravo na grad i Zelena akcija u isto su vrijeme pokrenuli i internetsku stranicu www.mutna.com gdje su publicirali više od 200 izabranih novinskih tekstova o aferama gradske vlasti, rekao je Tomašević.

Holjevac novinarima je tijekom zasjedanja podijelila komentar kako je rekla "demonstracija pred skupštinom Grada" a u kojem navodi kako je iznenađuje Zelena akcija što se uključila u političku kampanju i to na neargumentiran način pokušavajući je "utrpati u isti koš" s Milanom Bandićem u vezi s pročišćivačem otpadnih voda.

Navodi kako joj je s druge strane motiv udruge Pravo na grad jasan, pogotovo ako je točno da iza njih stoji jedna struja gradskog HNS-a koja cijelo vrijeme pokušava zarađivati političke bodove napadajući Tatjanu Holjevac i njezinu nezavisnu listu.

"Nemam nikakvih 'mrlja' gospođe i gospodo, s kojima biste mogli od mene odvratiti glasače koje ste si u mislima zacrtali kao vaše, zato očekujem da i dalje producirate izmišljene afere", stoji u komentaru Tatjane Holjevac na "demonstracije" pred gradskom Skupštinom. (hina/metro-portal)

31.03.2009. 17:20:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh