« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina
WIMBLEDON

Murray izbacio Ljubičića 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (4)

Ljubičić je protiv Murraya po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri zaigrao na središnjem terenu u Wimbledonu

Ljubičić
Ljubičić (Getty Images)
Više o

Ivan Ljubičić

,

Wimbledon

,

Andy Murray

Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u 4. kolo Wimbledona, bolji od njega je u susretu 3. kola bio domaći igrač i četvrti nositelj, Britanac Andy Murray sa 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (4) nakon dva sata i 56 minuta igre, piše Hina.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Ljubičića i Murraya, a Britanac sada vodi sa 4-3.

Ljubičić je protiv Murraya po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri zaigrao na središnjem terenu u Wimbledonu, a dvoboj je odigran u pod krovom zbog kiše koja je i u petak ometala odigravanje turnira u All England Clubu.

Susret Ljubičića i Murraya bio je iznimno kvalitetan o čemu svjedoči i to da je Murray imao 51 "winner" i samo neprisiljenih grešaka, dok je Ljubičić imao 42 "winnera" i 21 pogrešku.

Ljubičić je vrlo dobro otvorio dvoboj, u šestoj je igri prvog seta dobrim servisima i odličnom igrom uspio spasiti 0-40 i još jednu prednost Murraya na svoj početni udarac da bi odmah u sljedećem gemu oduzeo servis suparniku i stigao do prednosti od 4-3. No, tu je prednost odmah ispustio napravivši u sljedećoj igri dvije dvostruke servis pogreške, da bi kod vodstva Murraya od 5-4 još jednom izgubio servis, a time i prvi set.

Odmah na početku drugog seta Ljubičić je oduzeo servis Murrayu, te je ovaj put tu prednost održao do kraja te dionice igre.

U trećem setu Murray je igrao vrhunski tenis, te mu se Ljubičić nije uspio suprotstaviti. Škot je dva puta oduzimao servis našem igraču i stigao do nedostižne prednosti od 5-0.

Ljubičić je kod rezultata 1-1 u četvrtom setu uspio spasiti jednu "break-loptu", ali mu u sljedećoj igri na njegov servis, kod 2-2, to nije pošlo za rukom, te je Murray stigao do prednosti koju je držao sve do trenutka kada je servirao za meč. Tada je Ljubičić sjajnim reternom stigao do dvije "break-lopte" za povratak u meč. Iskoristio je drugu nakon što Murray nije uspio ubaciti prvi servis. Ključnu prednost Murray je ostvario pri svom vodstvu od 4-3 u "tie-breaku" kada je osvojio dva poena na Ljubičićev servis iskoristivši to što naš igrač nije ubacio niti jedan prvi servis, te stigao do tri meč-lopte. Iskoristio je drugu.

Ljubičić je plasmanom u 3. kolo Wimbledona izjednačio svoj najbolji rezultat u All England Clubu u karijeri. U 3. je kolu igrao još 2006. i 2007. godine.

Ispadanjem Ljubičića Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Wimbledonu ove godine.

25.06.2011. 09:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh