« Televizija
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SERIJE

Murphy Brown ponovno jaše!

Serija bi se trebala početi prikazivati ove jeseni, a u njoj će glumiti i veliki broj članova originalne postave

Vraća se legendarna Murphy Brown
Vraća se legendarna Murphy Brown (Alan Light/Wikipedia)
Više o

Candice Bergen

,

serije

,

Murphy Brown

CBS je naručio novih 13 epizoda kultne serije Murphy Brown. Serija bi se trebala početi prikazivati ove jeseni, a u njoj će glumiti i veliki broj članova originalne postave, piše Guardian. 

Inače, Murphy Brown serija je koja se emitirala na CBS-u od 1988. do 1998. godine. Candice Bergen bila je u glavnoj ulozi Murphy Brown, istraživačke novinarke i televizijske voditeljice fiktivnog televizijskog magazina FYI.

Serija je zapravo služila kao medij kojim se publiku upozoravalo na goruće društvene probleme, a najveća kontroverza koja se veže uz seriju bila je ona kad je glavna protagonistica u seriji ostala trudna i odlučila sama odgajati dijete.

To je imalo toliki odjek u javnosti da je tadašnji američki potpredsjednik, Dan Quayle, za vrijeme predsjedničke kampanje izjavio da je Murphy Brown, kao samohrana majka, loš primjer američkoj javnosti, jer djeca trebaju i očeve, te da ismijava njihovu ulogu "odabirom takvog načina života", što su američki mediji žestoko kritizirali. Quayle je tom svojom izjavom "zaslužio" i jednu epizodu u samoj seriji, a Candice Bergen osobno mu je zahvalila kad je dobila Emmy za najbolju glumicu.

Druge kontroverze koje su se vezale uz seriju ticale su se i raka dojke, od kojega je oboljela glavna junakinja serije, pa je počela konzumirati marihuanu u medicinske svrhe, kako bi se borila protiv štetnih posljedica kemoterapije. To je izazvalo žestoke reakcije konzervativnih grupa, koje su smatrale da serija na taj način promiče narkomaniju, dok su feminističke grupe reagirale na, kako su rekli, neukusne opaske na račun žena koje su prisiljene koristiti umjetne grudi.

U jeku brojnih kritika na račun predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, obožavatelji serije nadaju se da će Murphy Brown ukazati na sve loše strane američke administracije.

27.01.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh