« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
DISCOVERY

Motori koji su mijenjali povijest u serijalu Ovisnik o motorima s Jimmyjem De Villeom

Kao inženjer, vozač trkaćih automobila, pustolov i vojnik, Jimmy je cijeli svoj život pos­vetio obnovi motora i vozila, a sada će pokušati oživjeti neke od najpoznatijih revolucio­narnih motora

Motori koji su mijenjali svijet
Motori koji su mijenjali svijet (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Jimmy De Ville

,

Ovisnik o motorima

Ljubitelji brzine obožavaju pogonske motore, strojeve koji pokreću njihova vozila. U no­vom serijalu "Ovisnik o motorima s Jimmyjem De Villeom", koji se od 5.12. u 20:00 pri­kazuje na Discovery Channelu, konstruktor i izumitelj Jimmy de Ville kreće u potragu za rijetkim i legendarnim motorima, na neobičnim i uzbudljivim lokacijama, maksimalno koristeći njihove mogućnosti u posebno konstruiranim vozilima. Ova serija slavi najne­vjerojatnije pogonske motore na svijetu, kao i legendarna vozila koja ona pokreću.

Kao inženjer, vozač trkaćih automobila, pustolov i vojnik, Jimmy je cijeli svoj život pos­vetio obnovi motora i vozila, a sada će pokušati oživjeti neke od najpoznatijih revolucio­narnih motora u povijesti uz pomoć novih platformi, te im na taj način omogućiti da de­monstriraju svoju moć. Jimmy će krenuti u potragu širom svijeta, kako bi pronašao le­gendarne motore ostavljene u napuštenim tvornicama, zračnim lukama i deponijima au­tomobila, i usput nam otkriti industrijsku i inženjersku baštinu. Uz pomoć lokalnih stru­čnjaka, Jimmy će izmijeniti i prenamijeniti svaki motor, dajući mu novi izgled u vlastitom rukom izgrađenom vozilu.

Između ostalih, upoznat ćemo legendarni zrakom hlađeni motor VW Bube, revolucionarni motor Turbojet Franka Whittlea koji je doveo do revolucije u zračnom prometu, te moto­cikl Indian Royal Enfield koji je iz temelja promijenio neovisnu Indiju. Ti rijetki, legendar­ni motori pokretali su nacije, pobjeđivali u ratovima i mijenjali povijest.

03.12.2015. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh