« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VATERPOLO

Mladost u finalu Kupa, Jug potopljen rezultatom 11:9

Već u prvoj minuti utakmice zbog bolova u ramenu morao je iz igre prvi vratar Juga Frano Vićan pa su igrači Mladosti iskoristili nezagrijanost mladog Nižića i prvu četvrtinu dobili s 5:2

Boris Letica (Mladost)
Boris Letica (Mladost) (Jure Mišković/CROPIX)
Više o

vaterpolo

,

Kup Hrvatske

,

finale

,

Mladost Jug

U prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jug sa 11:9 (5:2, 1:1, 2:4, 3:2) i izborili plasman u finale u kojem će se sutra u 15,45 sastati sa boljim iz drugog polufinalnog susreta u kojem će večeras igrati splitski Jadran i riječko Primorje EB.

Već u prvoj minuti utakmice zbog bolova u ramenu morao je iz igre prvi vratar Juga Frano Vićan pa su igrači Mladosti iskoristili nezagrijanost mladog Nižića i prvu četvrtinu dobili s 5:2. Međutim, mladi hrvatski reprezentativac na golu juga bio je najzaslužniji što su se Dubrovčani vratili u igru i dvije minute prije kraja preko paula obradovića smanjili zaostatak na 9:10. U sljedećem napadu Jug je imao prliku izjednačiti jer su imali igrača više, ali je Pavić obranio udara Ivana Sukna. Posljedni pogodak postigao je Frano Karač 40 sekundi prije kraja utakmice za zasluženu pobjedu Mladosti koja će sutra, navjerojatnije s Primorjem, boriti da nakon 2006. ponovno vrati Kup u svoje vitrine.

Utakmica je odigrana na bazenu u Višnjiku, a sudili su pred 1000 gledatelja Brala iz Rijeke i Štampalija iz Tribunja.

MLADOST: Marcelić, Vukičević, Perić, Letica 1, Petković 1, Živković 2, Udovičić 3, Karač 1, Brlečić, Muslim, Hinić 1, Buljubašić 1, Pavić, Lončar 1.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Sutić 1, S. Sukno, Joković 2, Zeman, Marković 1, Bušlje, I. Sukno 1, Dobud 1, Drobac, Obradović 3, Nižić, Šutalo.

PETERCI: Mladost 1 (0), JUG 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 12 (6), Jug 15 (5)

(hina/metro-portal)

11.12.2010. 19:18:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh