« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POBJEDE

Mladost i Jug osigurali polufinale Kupa u vaterpolu

Mladost je u Zagrebu pobijedila Primorje 10:7, a Jug je bio uvjerljivo bolji od Mornara BS sa 12:6

Mladost
Mladost (Ronald Gorsic / CROPIX)
Više o

vaterpolo

,

Jug CO

,

Mladost

U derbiju 2. kola kvalifikacijske skupine Kupa hrvatske za vaterpoliste Mladost je u Zagrebu pobijedila Primorje iz Rijeke sa 10:7 i time osigurala prvo mjesto u skupini koja joj u poluzavršnici Kupa donosi drugoplasiranu momčad iz kvalifikacijske skupine koja se igra u Dubrovniku.

Drugi polufinalni par sačinjavat će se najvjerojatnije Primorje, kao drugoplasirana momčad iz Zagreba, i Jug koji je osigurao prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini koja se igra u Dubrovniku nakon pobjede protiv Mornara BS sa 12:6.

Naime, u prvom kolu Mladost je sa 15:9 pobijedila POŠK, a večeras i Primorje sa10-7 pa će joj sutrašni susret protiv gradskog rivala Medveščaka biti samo formalna potvrda osvajanja prvog mjesta u skupini. Primorju, koje je u 1. kolu sa 13:9 pobijedilo Medveščak treba sutra još pobijediti POŠK kako bi osiguralo drugo mjesto u skupini.

U drugoj utakmici 2. kola u Zagrebu Medveščak je sa 9:7 pobijedio POŠK.

I prije početka kvalifikacijske skupine u Dubrovniku znalo se da je Jug apsolutni favorit za osvajanje prvog mjesta što su odabranici trenera Elvisa Fatović potvrdili pobjedom u prvom kolu protiv splitskog Jadrana sa 14:3 i večeras protiv Mornar Brodospasa sa 12:6. U prvoj utakmici 2. kola u Dubrovniku je splitski Jadran pobijedio Šibenik sa 15:12.

Kako su vaterpolisti Mornar Brodospasa pobijedili u 1. kolu Šibenik sa 11:8 sutra će u susretu s gradskim rivalom Jadranom tražiti potvrdu drugom mjesta u skupini koja joj u poluzavršnici Hrvatskog vaterpolskog kupa za protivnika donosi zagrebačku Mladost.

Finalni turnir Kupa igra se 11. i 12. prosinca u zadru.(hina/metro-portal)

23.10.2010. 21:59:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh