« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Mladića je pretukao 19-godišnjak

Policija je uhitila nasilnika koji je pretukao 17-godišnjaka koji se bori za život

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ankica Vrdoljak, CROPIX)
Više o

ulično nasilje

,

pretučeni dječak

,

uhićen nasilnik

Mladić, koji se već drugi dan bori za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, žrtva je nasilja, a teške ozljede glave nanio mu je 19-godišnjak koji ga je pretukao na rođendanskoj proslavi, utvrđeno je istragom policije koja je uhitila nasilnika.

Osumnjičeni je na kriminalističkoj obradi nakon koje će biti priveden istražnom sucu, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nasilničkog ponašanja.

Nakon dva dana istrage policija je otkrila da su 17-godišnja žrtva (S.U.) i osumnjičeni D.V. u noći sa subote na nedjelju bili na proslavi rođendana u atomskom skloništu u zagrebačkom naselju Ferenščica, gdje je pijani 19-godišnjak isprovocirao tučnjavu.

Prvo je napao 16-godišnjeg mladića, a potom je zbog pijanstva izgubio ravnotežu i pao na 17-godišnjaka. Kada se pridigao želio je nastaviti tučnjavu, ali su ga u tome spriječili prijatelji, pa je na odlasku nogom udario 17-godišnjaka koji je ležao na tlu.

Tek tada prijatelji nasilnog 19-godišnjaka primjetili su da tom mladiću nije dobro, pa su ga izveli iz skloništa.

Iako je mladić teturao i pokazivao znakove fizičke slabosti smjestili su ga na klupicu, a nedugo zatim i ukrcali na tramvaj koji vozi prema njegovoj kući.

Nešto kasnije, oko 3,30 sati na parkiralištu trgovačkog centra Mercator pronašli su ga policajci i pozvali hitnu pomoć, pa je mladić u nesvjesnom stanju odvezen u Kliniku za dječje bolesti, gdje se i dalje bori za život.

Liječnici kažu da se mladiću od jučer stanje pogoršalo te da je i dalje na respiratoru. Mladić je zadobio teško oštećenje mozga do kojega je došlo zbog otekline i krvarenja. (hina/metro-portal)

10.02.2009. 12:23:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh