« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
EP KARATE

Mirna Šenjug brončana

Dvostruka europska prvakinja u katama bila je jako razočarana i smatra da su ju suci oštetili.

(Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Dom sportova

,

karate

,

Mirna Šenjug

,

Petra Nova

,

EP karate

,

Simona Bettaglia

,

Kristijan Novak

,

Glenn Miller

,

Miloš Urik

,

Martin Albello

Hrvatska karatašica Mirna Šenjug osvojila je brončano odličje u katama na 44. europskom prvenstvu u karateu, koje se uz sudjelovanje 800 sportaša iz 44 zemlje, održava od 8. do 10. svibnja u Zagrebu.

Dvostruka europska prvakinja u katama bila je jako razočarana nakon osvajanja bronce, jer je u Zagrebu htjela zlato, a smatra da su je suci oštetili u polufinalnom srazu s Čehinjom Petrom Novom.

"Nisam gledala izvedbu Čehinje, ali u mojoj izvedbi nije bilo većih grešaka. Izgubila sam 3:2, dakle zbog samo jednog suca koji nije digao zastavicu i strašno sam razočarana. Čehinja nije loša, ali sam je uvjerljivo pobjeđivala u prijašnjim dvobojima. Žao mi je, toliko sam željela zlato u Hrvatskoj", kazala je Šenjug, koja je u borbi za broncu bila bolja od Talijanke Simone Battaglia.

"U meču za broncu sam ušla potpuno nespremna, još uvijek ljuta zbog sudačke pogreške. Srećom, bilo je dovoljno za broncu", kazala je Šenjug koja je na prošlom prvenstvu u Tallinu 2008. dohvatila zlato u katama. U finalu ove discipline danas se sastaju Čehinja Nova i Španjolka Martin Albello, dok je broncu još uzela i Francuskinja Scordo.

Virovitičanku Šenjug u subotu očekuje ekipno natjecanje u katama, gdje naše djevojke brane srebro iz Tallina.

U muškim katama Kristijan Novak je u prvom kolu prošao Škota Glenna Millera, da bi u drugom izgubio od Slovaka Miloša Urika. U finalu muških kata sastaju se Talijan Valdesi i Španjolac Bastante. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 16:25:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh