« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
OCCUPY ZAGREB

Miran prosvjed na Trgu bana Jelačića, nastavak sljedeće subote

Nekoliko tisuća ljudi pojačano sindikalcima prosvjeduje na Trgu, odlučeno da je sljedeće subote opet prosvjed i počinje okupacija Trga

Par tisuća lagano smrznutih prosvjednika na Trgu bana Jelačića
Više o

prosvjed

,

Trg bana Jelačića

,

Occupy Wall Street

,

Occupy Zagreb

U 18 sati je započeo prosvjed na Trgu bana Jelačića, gdje se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Točno u sekundu na Trg su iz Jurišićeve umarširali sindikalci pod zastavama, zviždeći i noseći transparente.

Prije njih svoj uobičajeni show je izveo notorni Ivan Pernar, koji je sada zabrijao na suprotstavljanje ulasku u EU, a većina prosvjednika ga je ignorirala ili zamolila da nestane, što finim što manje finim riječnikom. 

Improvizirana pozornica s lošim razglasom ugostila je nekoliko govornika, među njima i Dragu Pilsela i Sašu Antića, koji su pozvali na novi poredak, bez pohlepnih bankara i korumpiranih političara.

Oko 19 sati organiziran je plenum koji bi trebao odlučiti o nastavku prosvjeda, a za sada su prosvjednici na Trgu i nemaju se namjeru razići. Policija se ukazala u minimalnom broju, s najjačim snagama skrivenim na prilazima Markovom trgu, tek su dva kamermana snimala iza Plivinog znaka na zgradi na uglu Trga i Jurišićeve.

Sve u svemu, prosvjed je uspio jer ima relativno dosta ljudi, no kako nema planirane akcije niti jasnog cilja, može se reći da je bio dobar razlog za naći se s frendovima i poslije otići na piće.

Na plenumu je zaključeno da se sljedeće subote treba doći ponovno, i pokušati napraviti pravu okupaciju Trga, stoga su svi pozvani da ponesu šatore, deke i stiropore. Zanimljivo, bilo bi sjajno kad bi uspjelo ....

15.10.2011. 19:04:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh