« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ODLUKA JE NA GRADU

Ministarstvu vezane ruke - Grad Zagreb je investitor u Varšavskoj

Nadležno ministarstvo ne može osporiti radove niti ih zaustaviti jer je investitor Zagreb

Varšavska
Varšavska (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Cvjetni prolaz

,

Varšavska

,

ministarstvo graditeljstva

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u današnjem je priopćenju pojasnilo da njihov predstavnik nije odazvao pozivu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine za sudjelovanje na tematskoj sjednici o radovima u Varšavskoj jer Ministartsvo ne može osporiti početak radova kojih je investitor Grad Zagreb.

"Nadamo se da se rasprava neće temeljiti na 'traženje krivca' izvan tijela Grada Zagreba što bi ulazilo u sferu političkih podmetanja kojima je strana stručna argumentacija i činjenice, kao što je to bilo proteklih dana, a takav pristup i do sada smo odlučno odbijali. Isto tako nadamo se da će prevladati svijest o tome da se rasprava oko svih aspekata tog projekta mora voditi unutar Skupštine grada i svih njenih izvršnih tijela i organa", navodi se u priopćenju Ministarstva.

>>Prepucavanja SDP-a i HDZ-a u drugi plan bacila rješavanje problema Varšavska

Podsjećaju da je, u odnosu na temu sjednice, Ministarstvo u potpunosti riješilo provjeru zakonitosti izrade i donošenja prostornih planova koje je donijela Skupština Grada Zagreba i pojedinačnih akata koja su izdala upravna tijela Grada, odnosno obavilo je sve što je u njegovoj nadležnosti.

"U nadležnosti Ministarstva, međutim, nije da utječe na odabir rješenja u prostornim planovima i na projekte koji proizlaze iz dokumenata prostornog uređenja Grada Zagreba i akata za njihovo provođenje što se ovih dana stalno od Ministarstva traži pa čak to traže i visoki predstavnici Grada Zagreba", stoji u priopćenju.

U Ministarstvu ističu da službama i Predsjedništvu Skupštine grada moraju biti poznate izvorne nadležnosti jedinice lokalne samouprave i nadležnosti središnjeg tijela državne uprave tj. Ministarstva u upravnom području prostornog uređenja i gradnje.

>>Odbor posjetio stanare kojima je HOTO zagradio balkone i prozore

"Ako ih se uvažava tada nema prostora ni razloga da predstavnik Ministarstva sudjeluje na sjednici koja je sazvana radi 'rasprave o događanjima 15. srpnja 2010. vezanim uz početak radova u Varšavskoj' jer Ministarstvo ne može osporiti početak radova kojih je investitor sam Grad Zagreb", kažu u Ministarstvu.(hina/metro-portal)

20.07.2010. 14:03:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh