« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
Spas za ljubimce

Mikročipiranje pasa treba biti obvezno

Fotografija vijesti
Više o

Tonino Picula

,

Velika Gorica

,

Prijatelji životinja

,

napuštene životinje

,

čipiranje pasa

Gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula danas u 11 sati posjetit će štandove udruge Prijatelji životinja, Skloništa za napuštene životinje Grada Zagreba u Dumovcu te Infocentra za napuštene i izgubljene životinje grada Zagreba, koji će biti postavljeni u Zagrebu na Trgu kralja Tomislava. Picula će prenijeti svoje iskustvo o važnosti donošenja odredbe o obveznom mikročipiranju svih pasa.

Naime, nakon godinu dana apeliranja na Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja da se promijeni pravilnik o označavanju pasa, odnosno da se uvede obvezno mikročipiranje za sve pse, još uvijek nema naznaka realizacije te zakonske odredbe, ističu iz udruge Prijatelji životinja i dodaju kako su ‘kontaktirali trideset gradova i dosad dobili čak 22 javne potpore kampanji, ali ni to, kao ni brojni potpisi građana na pokrenutoj peticiji, nisu potaknuli Ministarstvo da se trgne’.

Stoga će se na štandovima potpisivati peticija za izmjenu Pravilnika o označavanju pasa. Udruga će demonstrirati posve bezbolan i jednostavan postupak mikročipiranja na jednom psu, ujedno ga nudeći na udomljenje.  (DM)

03.06.2008. 01:29:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh