« Ostali sportovi
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
NEOPREZ

Marin Čilić dobio devet mjeseci suspenzije

Kupovanje glukoze u ljekarni bez prethodne provjere Čilića će izgleda jako skupo koštati

A taman je izgledalo da može u Top 10
A taman je izgledalo da može u Top 10 (Arhiva)
Više o

Marin Čilić

,

doping

,

suspenzija

,

ITF

,

glukoza

Marin Čilić je odlukom Međunarodne teniske federacije suspendiran na devet mjeseci zbog uzimanja dopinga, nakon što je ovog vikenda ITF saslušao njegovu obranu. Čilić je odmah najavio žalbu, a na dopinškom je testu pao 2. svibnja u Muenchenu.

Kupovina obične glukoze u obližnjoj ljekarni pokazala se tako kobnom, jer nije pročitao upute na njoj, gdje je jasno stajalo da sadrži sastojke koji nisu dozvoljeni tijekom natjecanja. Suspenzija bi mu trebala trajati do 31. siječnja sljedeće godine.

Čilić se nakon par mjeseci šutnje napokon oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.
Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju."

 

16.09.2013. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh