« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SESVETSKI HOROR:

Maloljetnici vršnjaka tukli satima i glavom mu udarali u stup

Nakon iživljavanja osumnjičeni nasilnici su se udaljili, ostavivši 14-godišnjaka teško ozlijeđenog da leži na zemlji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (NovaTV - screenshot)
Više o

Sesvete

,

premlaćivanje

,

maloljetničko nasilje

,

mobitel krađa

Nakon dovršene istrage, dvojica 15-godišnjaka i jedan 16-godišnjak dovedeni su Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su u četvrtak navečer u Sesvetama u dva navrata premlatili i teško ozlijedili 14-godišnjaka nad kojim su se iživljavali i počinili razbojstvo, izvijestila je popodne zagrebačka Policijska uprava.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su prvoosumnjičeni 15-godišnjak i drugoosumnjičeni 16-godišnjak počinili razbojstvo i teško ozlijedili 14-godišnjeg dječaka te se zajedno s trećeosumnjičenim 15-godišnjakom nasilnički ponašali prema 14-godišnjaku, a materijalna šteta počinjena kaznenim djelom razbojstva iznosi oko 500 kuna, priopćila je policija.

Na temelju istrage osnovano se sumnja da su prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni u četvrtak, 25. veljače, između 18,40 i 19,15 sati na autobusnom stajalištu u Šimunovečkoj ulici u Sesvetama prišli 14-godišnjaku i od njega zatražili da im preda novac i mobitel, udarajući ga cijelo vrijeme rukama.

Nakon što je dječak pao na tlo, osumnjičeni su ga nastavili udarati rukama i nogama te su mu iz džepa hlača uzeli mobitel. Potom su ga podigli s tla i glavom mu udarali u betonski stup javne rasvjete. Nakon nekog vremena uveli su ga u autobus, a tijekom vožnje prema Sesvetama prvoosumnjičeni mobitelom je nazvao trećeosumnjičenog 15-godišnjaka i s njim se dogovorio da se nađu u Sesvetama, dajući mu do znanja da dovode oštećenog dječaka.

Prvo i drugoosumnjičeni su zajedno s 14-godišnjakom došli do Ninske ulice u Sesvetama, gdje su se našli s trećeosumnjičenim te su ga sva trojica, s ciljem iživljavanja i zlostavljanja, rukama i nogama udarali, a kada je dječak pao na tlo nisu prestali s napadom već su ga nastavili udarati.

Oko 22,15 sati osumnjičeni su se udaljili, ostavivši 14-godišnjaka teško ozlijeđenog a da pritom nisu za njega zatražili liječničku pomoć.

Ozlijeđenog dječaka pronašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći te ga prevezli u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je teško ozlijeđen, navodi se u priopćenu. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 19:08:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh