« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
JOŠ TINJA

Lokaliziran požar u CIOS-u

Požar u skladištu tvrtke C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru, koji je lokaliziran sinoć, sada se detaljno gasi i to će trajati možda i dva dana zbog velike količine materijala

U gašenju je pomagao i helikopter MORH-a
U gašenju je pomagao i helikopter MORH-a (Screenshot YouTube)
Više o

požar

,

Jankomir

,

CIOS

Radnici CIOS-a strojevima premještaju materijal na požarištu, avatrogasci gase i hlade dio po dio i to detaljno gašenje bi moglo potrajati i dva dana jer je po gruboj procjeni 10 tisuća kubika zahvaćenog materijala, rekao je jutros zapovjednik postrojbe Mladen Malčić.

Najveći problem za vatrogasce su kocke prešanih automobila jer metal zahvaćen požarom dosegne temperaturu i do tisuću stupnjeva, tako da se one, kao i drugi materijal koji je bio zahvaćen vatrom, premještaju, odvajaju pjenom, gase dio po dio i hlade, objašnjava Malčić.

Sada je na tom poslu 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Kiša je pomogla hlađenju i spustila je čestice.

Vatrogasci su jučer obranili sve objekte tako niti jedan nije zahvaćen požarom, nije bilo ni ozbiljnijih ozljeda, rekao je. Južni vjetar koji je puhao jučer poslijepodne udvostručio je područje požara, a gašenju je uvelike pomoglo kad je dobava vode za vodene topove rješena crpljenjem iz jezerca u blizini C.I.O.S-a, ispričao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Malčić.

15.04.2014. 09:38:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh