« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ATP TURNIR

Ljubičić u polufinalu Metza

Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Metzu pobjedivši Nizozemca Igora Sijslinga 6-4, 6-3

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP turnir

,

polufinale

,

metz

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Metzu, on je u četvrtfinalu sa 6-4, 6-3 svladao Nizozemca Igora Sijslinga nakon sat i 14 minuta igre.

Ljubičiću je za pobjedu protiv trenutačno 148. igrača svijeta bio dovoljan po jedan "break" u svakom setu. U prvoj dionici igre Ljubičić je oduzeo servis Sijslingu pri svom vodstvu od 5-4, te tako istovremeno osvojio i set. Nakon što je Sijsling spasio tri set-lopte jednim sjajnim volejem i s dva asa, na četvrtu set-loptu je napravio dvostruku servis pogrešku i tako praktički poklonio našem igraču prvi set.

U drugom setu Ljubičić je do ključne prednosti stigao "breakom" za vodstvo 4-2 nakon čega je sigurnom igrom na svom početnom udarcu priveo dvoboj kraju.

Našeg je igrača odlično služio početni udarac, odservirao je 13 aseva uz 58 posto ubačenog prvog servisa. Jedini razlog za zabrinutost zbio se prilikom Ljubičićeva vodstva od 2-1 u drugom setu kada je zatražio pomoć fizioterapetua zbog bolova u leđima. No, do kraja dvoboja nisu se mogli primjetiti nikakvi problemi u igri našeg igrača.

U polufinalu će Ljubičić igrati protiv pobjednika susreta između drugog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta i Luksemburžanina Gillesa Mullera.

23.09.2011. 16:36:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh