« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
atp šangaj

Ljubičić predao Nadalu

Hrvatski tenisač imao je priliku za break protiv Španjolca, ali nije ju iskoristio i predao je kod 1:1 u setovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ivan Ljubičić

,

Rafael Nadal

,

ATP Šangaj

Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Šangaju. On je u današnjem četvrtfinalu nakon sat i 36 minuta igre predao meč protiv drugog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala kod 1-1 u setovima.

Njemačka novinska agencija DPA objavila je da je Ljubičić predao meč zbog ozljede bedrenog mišića.

Ljubičić je u prvom setu imao samo jednu priliku za "break" i uspio ju je iskoristiti, te je poveo sa 4-1. Prednost oduzetog servisa uspješno je sačuvao dobivši prvi set sa 6-3.

Kod 1-1 u drugom setu Ljubičić je imao prednost 40-0 na protivnikov servis, ali nije uspio napraviti "break". To mu se osvetilo već u idućem gemu, kada je izgubio servis. Ljubičić je imao priliku vratiti "break" kad je Nadal kod vodstva 5-3 servirao za set, ali je propustio šansu. Nakon što je Nadal osvojio drugi set, Ljubičić je predao meč.

Bio je ovo njihov šesti dvoboj, Ljubičić je slavio 2005. u Dohi, a nakon toga je Nadal nanizao pet pobjeda, od čega dvije ove godine (Monte Carlo i Šangaj).

Ljubičić je na putu do četvrtfinala izbacio dva nositelja, prvo je pobijedio sedmog nositelja Fernanda Verdasca, a zatim 11. nositelja Gaela Monfilsa. Protekli tjedan Ljubičić je na turniru u Pekingu stigao do četvrtfinala, a sada je ponovno zaustavljen u četvrtfinalu.

Nadal će u polufinalu igrati protiv sunarodnjaka Feliciana Lopeza, koji je izbacio Robina Soderlinga sa 7-6 (4), 6-3. (hina/metro-portal)

16.10.2009. 18:37:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh