« Znanost
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
RADIONICE

Ljeto kod Tesle

Ljeto kod Tesle program je kojim se pokreće Makers' Community Hub pri Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Ljeto kod Tesle
Ljeto kod Tesle (Arhiva)
Više o

radionice

,

Ljeto kod Tesle

Od srpnja do rujna 2021. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla odvija se program pod nazivom Ljeto kod Tesle koji predstavlja cijeli niz radionica za djecu, mlade i odrasle. Program s uputama za sudionike biti će dostupan na web i fb stranici TMNT-a.

Dana 10. srpnja obilježava se i 165. obljetnica rođenja Nikole Tesle.

Ljeto kod Tesle program je kojim se pokreće Makers' Community Hub pri Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a gdje će se i odvijati radionice. Program se sastoji od STEM/STEAM radionica, radionica na temu održivog razvoja i klimatskih promjena, STEM/STEAM radionica za obrtnike te radionice 'od ideje do projekta' za makere.    

Ljetni program želi omogućiti svima koji ostaju u Zagrebu tijekom vrućih mjeseci pristup inovativnoj edukaciji iz biologije, robotike, elektronike, dizajna, vizualne i hibridne umjetnosti, mehatronike, recikliranja i programiranja. 

Možda je ovo prilika da svoje ukućane upoznate s obnovljivim izvorima energije uz LEGO kocke, pozabavite se svojim DNK, naučite kako instalirati operativni sustav na Raspberry Pi računalu ili programirati micro:bit, kreirate svoju računalnu igru, napravite svoj prvi sintisajzer, elektro-labirint ili se sprijateljite s laserskim rezačem i šivaćom mašinom.

Urban M međunarodni je Interreg projekt kojeg u Republici Hrvatskoj kao partner provodi Grad Zagreb od 2017. godine. Tijekom 2021. projektu se kao partner pridružuje i Tehnički muzej Nikola Tesla. Urban M potiče promjenu praksi vezanih uz suradnju i poticanje inovacija kroz makerspace kulturu, kao i razvoj malog i srednjeg obrtništva kroz transfer znanja svih dionika uključenih u projekt. Projekt uključuje i mjere razvoja inovativne infrastrukture vezane uz pojavu makerspace prostora. U sklopu projekta napravljen je Akcijski plan razvoja maker kulture. 

Pilot-projekt Makers' Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.
Partneri: Grad Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
Koordinator pilot-projekta: Radiona - Zagreb Makerspace
Dionici u projektu: Algebra, Bioteka, Gradionica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica Tehničke kulture, Hrvatski robotički savez, Impact Hub Zagreb, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ODRAZ - Održivi razvoj zajednice, Obrtnička komora Grada Zagreb, Radiona - Zagreb Makerspace, samostalna umjetnica Nina Iris Bešlić, Zagrebački inovacijski centar - ZICER, Zelena mreža aktivističkih grupa - ZMAG. 

01.07.2021. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh