« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SPEKTAKL U SUBOTU

Li i Clijsters u finalu Australian Opena

Li Na je postala prva Kineskinja koja se plasirala u finale nekog "Grand Slama" u povijesti

Kim Clijsters
Kim Clijsters (Getty Images)
Više o

Australian Open

,

tenis

,

Kim Clijsters

,

Li Na

U finalu ovogodišnjeg turnira tenisačica na prvom "Grand Slamu" sezone, Australian Openu u Melbourneu igrat će Kineskinja Li Na i Belgijanka Kim Clijsters. Li Na je u polufinalu svladala prvu igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki sa 3-6, 7-5, 6-3, dok je Clijster bila bolja od druge igračice s WTA ljestvice, Ruskinje Vere Zvonareve sa 6-3, 6-, prenosi Hina.

Li Na je postala prva Kineskinja koja se plasirala u finale nekog "Grand Slama" u povijesti, a do tog je uspjeha stigla velikim preokretom. Nakon što je prvi set Wozniacki dobila sa 6-3, u drugom je povela sa 5-4 i imala meč-loptu, ali nije uspjela privesti susret kraju. Li je drugi set uspjela riješiti u svoju korist sa 7-5, da bi u trećem imala više živaca i na kraju uspjela slaviti.

"Jako sam sretna što sam postala prva Kineskinja koja se plasirala u finale "Grand Slama". Uvijek sam morala biti prva iz svoje zemlje", rekla je Li, inače prva Kineskinja s osvojenim WTA turnirom, te prva Kineskinja koja se uvrstila među 10 najboljih na WTA ljestvici. Clijsters je do svog drugog finala u mwelbourneu, bila je finalistkinja i 2004. godine, stigla zahvaljujući uvjerljivoj 6-3, 6-3 pbojedi protiv Zvonareve. Bio je to 10. međusobni susret ovih tenisačica i sedma pobjeda Clijsters. "Podigla sam razinu svoje igre u odnosu na dosadašnje mečeve. U karijeri sam odigrala mnogo velikih mečeva iz kojih sam mnogo naučila", rekla je Clijsters po ulasku u finale. Finalni susret tenisačica igrat će se u subotu.

POLUFINALE:

Li Na (Kin/9) - Caroline Wozniacki (Dan/1) 3-6, 7-5, 6-3

Kim Clijsters (Bel/3) - Vera Zvonareva (Rus/2) 6-3, 6-3

27.01.2011. 11:25:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh