« Ostali sportovi
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
FORMULA 1

Lewis Hamilton do 70. pobjede u karijeri

Mercedes je kao momčad neporažen na Velikoj nagradi Rusije, otkako je staza u Olimpijskom parku u Sočiju ušla u kalendar Svjetskog prvenstva formule 1 2014. godine

Hamilton čudesno vozi
Hamilton čudesno vozi (Arhiva)
Više o

Formula 1

,

Lewis Hamilton

,

Soči

,

VN Rusije

Lewis Hamilton (Mercedes) napravio je u nedjelju još jedan korak prema petom naslovu svjetskog prvaka u formuli 1 tako što je na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju stigao do 70. pobjede u karijeri i poveća prednost u ukupnom redoslijedu pred Sebastianom Vettelom na 50 bodova, pet utrka prije završetka sezone.

Mercedes je kao momčad neporažen na Velikoj nagradi Rusije, otkako je staza u Olimpijskom parku u Sočiju ušla u kalendar Svjetskog prvenstva formule 1 2014. godine.

Da tako ostane i u nedjelju, pobrinuo se i Hamiltonov momčadski kolega Valtteri Bottas koji je bio najbrži u kvalifikacijama te vodio do 25. od 53 kruga, kada je propustio Britanca u vodstvo koje nitko do kraja utrke nije mogao ugroziti. Treće mjesto osvojio je Sebastian Vettel (Ferrari), četvrti je bio njegov momčadski kolega Finac Kimi Raikkonen, a peti Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) koji se do 10 bodova probio s 19. mjesta. 

U ukupnom redoslijedu vozača Hamilton ima 306 bodova, Vettel je drugi s 256, a Bottas je treći sa 189. U redoslijedu momčadi Mercedes ima 495 bodova, a Ferrari 442. Sljedeća, 16. utrka u ovoj sezoni na rasporedu je 7. listopada, a vozit će se za Veliku nagradu Japana na stazi u Suzuki.

30.09.2018. 14:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh