« Košarka
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NBA

LeBron, Wade i Bosh ušli u povijest zahvaljujući 'double-doubleovima'

U trijumfu Miamia protiv Houstona 125:119 James je upisao 33 koša i 10 skokova, Bosh je dodao 31 koš i 12 skokova, a Wade je dodao 30 koševa i 11 skokova

Dwayne Wade
Dwayne Wade (Getty Images)
Više o

LeBron James

,

NBA

,

Dwayne Wade

,

Chris Bosh

,

double-double

Košarkaši Miami Heata LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh postali su prva trojka iz istog kluba koja je u zadnjih 50 godina na jednoj utakmica ostvarila 'double-double' sa više od 30 postignutih koševa, piše Hina.

U trijumfu Miamia protiv Houstona 125:119 James je upisao 33 koša i 10 skokova, Bosh je dodao 31 koš i 12 skokova, a Wade je dodao 30 koševa i 11 skokova. Posljednji put su tri igrača iz istog kluba na jednoj utakmica zabila po 30 koševa u veljači prošle godine kada su Kevin Martin, Aaron Brooks i Luis Scola zabili ukupno 94 koša za Houston protiv San Antonia, no nisu ostvarili 'double-double'. Posljednji "dvostruko-dvostruki" učinak sa 30 i više koševa zabilježen je davne 1961. godine kada je to uspjelo 'trojki' Cincinnati Royalsa - Oscaru Robertsonu, Jacku Twymanu i Wayneu Embryju.

"Bila je ovo čudesna utakmica. Dwayne, Chris i ja zabili smo skoro 100 koševa. Ne mogu vjerovati," kazao je Lebron James, dok je Wade sa smiješkom dodao: "Zbog ovoga nas tako dobro plaćaju." Zanimljivo, korak do ulaska u povijest bila je i trojka Rocketsa - Kevin Martin, Luis Scola i Kyle Lowry koja je ukupno zabila 82 koša. Martin je ubacio 29 koševa uz pet asistencija, Scola je dodao 28 koševa i pet skokova, a Lowry 25 koševa i devet asistencija.

"Pokušali smo ih kopirati, ali ovog puta su bili bolji" kazao je Martin. Bila je to osma pobjeda Heata u zadnjih devet utakmica, te prvi poraz Houstona nako pet uzastopnih pobjeda. Miami je osigurao mjesto u doigravanju, dok je Houston na devetoj poziciji na Zapadu.

28.03.2011. 11:54:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh