« Košarka
objavljeno prije 15 godina
prvaci

Lakersi prvaci NBA

LA Lakersima 15. naslov prvaka NBA-a nakon četvrte pobjede na Orlandom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LA Lakers

,

Lakers NBA

Los Angeles Lakersi u nedjelju su osvojili svoj 15. naslov prvaka NBA lige, četvrtom pobjedom nad domaćom momčadi Orlando Magic u petoj utakmici finala doigravanja, a pobjedi 99-86 je s 30 koševa značajno pridonio Kobe Bryant, najbolji igrač Lakersa koji je proglašen i najkorisnijim igračem finalne serije.

Bryant, koji je imao šut 10-23 i pogodio svih osam slobodnih bacanja u 41 minuti na terenu, pridonio je da Lakersi nadmaše Magic 30-18 u drugoj četvrtini i krenu prema svojem 15. naslovu prvaka, ali prvom od 2002. godine.

Trener Lakersa Phil Jackson osvojio je svoju 10. trenersku NBA titulu, postajući najuspješnijim trenerom u povijesti američke profesionalne košarkaške lige, nadmašivši legendu Boston Celticsa Reda Auerbacha koji je u trenerskoj karijeri osvojio devet NBA naslova.

Trijumfu Lakersa, koji navijači bučno proslavljaju na ulicama Los Angelesa, pridonijeli su i Lamar Odom sa 17 koševa, Trevor Ariza s 15 i Pao Gasol sa 14.

Nakon što su u prvoj četvrtini zaostajali za devet koševa, Lakersi su u drugoj četvrtini zabilježili seriju 16-0 i završili poluvrijeme s vodstvom 56-46.

Los Angeles je nastavio s pritiskom i u drugom poluvremenu, ne dopuštajući protivniku da ostvari dulju seriju pogodaka, te zadržavajući vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 18 poena. U trećoj četvrtini utakmice, Magic je upisao samo 15 koševa.

Rashard Lewis je zabio 18 koševa za Magic, a svi iz početne petorke zabilježili su dvoznamenkaste brojke.

 

15.06.2009. 08:49:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh