« Košarka
objavljeno prije 15 godina
NBA

Lakersi na korak do vrha

Lakersi pobijedili Orlando 99-91, vode s 3-1 u finalu

(Getty Images)
Više o

Los Angeles Lakers

,

NBA

,

LA Lakers

,

Orlando Magic

Momčad Los Angeles Lakersa u četvrtak je pobjedom u produžetku na gostovanju u Orlandu (99-91) povela s 3-1 u finalnoj seriji NBA lige i došla na korak do osvajanja svog 15. naslova prvaka.

Derek Fisher spasio je gotovo izgubljeni meč za Lakerse, pogodivši tricu za izjednačenje 87-87 samo 4.6 sekundi prije kraja regularnog dijela.

Los Angeles je sustigao zaostatak od 12 koševa u drugom dijelu utakmice, ušavši s minusom od pet poena u posljednjih 95 sekundi. Centar Orlanda Dwight Howard našao se na crti slobodnih bacanja 11 sekundi prije kraja, kod 87-84 za Magic, i umjesto da zapečati utakmicu promašio je oba slobodna bacanja.

Produžetak je od početka bio jednosmjerna ulica jer je Fischer odmah na startu pogodio još jednu tricu, doveo Lakerse u prednost koju je kasnije utvrdio Španjolac Paul Gasol s pet poena u nizu.

Kobe Bryant je za Lakerse postigao 32 koša, Gasol 16, a Fisher 12. Turkoglu je predvodio strijelce Orlanda s 25 koševa, a Howard je dodao 16.

Los Angeles Lakersi mogu odnijeti krunu u petoj utakmici, koja se u Orlandu igra u nedjelju, no iskustva ranijih finala govore da će to zadovoljstvo vjerojatno ostaviti za domaći teren.

Ako Los Angeles u nedjelju ili nakon toga osvoji svoju 15. titulu NBA prvaka, treneru Philu Jacksonu bila bi to rekordna 10. titula u ligi.

Izvor: Hina

12.06.2009. 09:50:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh