« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NBA

Lakersi demolirali Charlotte Bobcatse

LA Lakersi predvođeni raspoloženim Kobe Bryantom svladali su na domaćem terenu Charlotte Bobcatse sa rezultatom 106-73 te im tako nanijeli deveti poraz za redom

Fotografija vijesti
Više o

NBA

,

LA Lakers

,

Kobe Bryant

,

charlotte bobcats

Igrajući zadnju utakmicu pred svojom publikom sve do Valentinova, LA Lakersi su svojim navijačima u utorak navečer priredili dobar oproštaj svladavši Charlotte Bobcatse 106-73, javlja Hina.

Kobe Bryant je u prvoj četvrtini zabio 18 koševa, a do poluvremena 24 i Lakersi su izgradili značajnu prednost protiv najgore momčadi lige,

Tako da je najbolji strijelac NBA u zadnjoj četvrtini dobio priliku za raniji zasluženi odmor.

Njegovo odustsvo s terena omogućilo je pričuvama Lakersa da zabiju 48 koševa.

Los Angeles (13-9) je odmah odredio ton utakmice napravivši seriju 10-0 na početku prve četvrtine tijekom koje su stvorili prednost od 12 koševa, a onda na poluvremenu od 24 koša.

Ovo je bio deveti poraz zaredom za Bobcatse. Gerald Henderson je predvodio strijelce Charlotte sa 14 pogodaka, a cijela je momčad imala šut iz igre samo 34 posto.

Lakersi su sinoć prebacili 100 koševa drugu utakmicu zaredom, nakon što su odigrali 13 bez takvog rezultata.

Andrew Bynum je ubacio 20 koševa uz 11 skokova u večeri kada je saznao da će biti prvi kandidat za NBA All-Star utakmicu.

Lakersi nakon sinoć kreću na put gdje ih čeka šest utakmica u gostima gdje su imali loš omjer pobjeda i poraza ove sezone 2-7.

U Memphisu su Grizzlies konačno došli na svoje prekinuvši niz od četiri poraza pobjedom od 100-97 nad Denver Nuggetsima.

Grizzliesi su opet imali loš put iz igre, 38 posto, ali su uspjeli realizirati 21 koš od 25 ukradenih lopti Denveru za pobjedu.

Denverov Andre Miller je imao slobodno bacanje kod rezultata 84-79 za Nuggetse 4:30 minute prije kraja regularnog dijela utakmice.

Međutim, Miller koji ima šut s linije slobodnog bacanja 79 posto, promašio je oba i Grizzliesi su se približili serijom 10-6 te tako dobili priliku za produžetak.

Denverov Al Harrington je ušao s klupe i pokušao pomoći svojoj momčadfi da pobijedi. Zabio je 23 koša sa šutom 8 od 16. Također je ubilježio 10 skokova i četiri asistencija.

Danilo Gallinari, čiji je prosjek po utakmici 17.8 koševa, promašio je devet od 10 šuteva i sinoć je završio s osam pogodaka u 25 minuta igre.

Rudy Gay je za Grizzliese postigao 20 pogodaka uz 13 skokova, pet asistencija, dva bloka i dvije ukradene lopte te se tako izjednačio s bivšim Grizzlyjem Shaneom Battierom po rekordnom broju ukradenih lopti - 523.

Untaoč lošem šutu, četvrtu utakmicu zaredom ispod 40 psoto šuta iz igre, Grizzliesi su imali pet igrača s dvoznamenkastim učinkom. Marc Gasol je u 50 minuta igre uz 13 skokova zabio i 20 koševa, O.J. Mayo 18, Tony Allen 17 i Mike Conley 11.

01.02.2012. 11:01:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh