« Zagreb
objavljeno prije 8 godina
TRIBINA

Kulturno-filozofski događaj Policijsko nasilje

Gostujući moderator rasprave je kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a performans »Napad na policijsku stanicu« će izvoditi ekperimentalna studentska grupa s Filozofskog fakulteta

Tribin, performans i druženje
Tribin, performans i druženje (Bubnjevi kulture)
Više o

Bubnjevi kulture

,

tribina Policijsko nasilje

Udruženje studenata filozofije i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na prvi događaj ciklusa Bubnjevi kulture, koji će se održati 2. lipnja 2016. godine, s početkom u 20:30 sati, u klubu Močvara, Trnjanski nasip bb, pod naslovom Policijsko nasilje.

Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu.

Pod naslovom »Policijsko nasilje« razmatrat će se odnos slobode i opresivnog policijskog režima koji se sve češće ispoljava u prekomjernom korištenju fizičke sile. Može li se govoriti o slobodi pod težinom policijske palice? Može li se policijsko nasilje opravdati u ime očuvanja slobode?

Ta, a i druga pitanja odnosa slobode i policije tematizirat će se na drugim Bubnjevima kulture ne samo kroz razgovor, već i kroz performans kojim će se nastojati prikazati eksplicitni napad represivnog aparata na um, pravdu i slobodu.

Gostujući moderator rasprave je kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a performans »Napad na policijsku stanicu« će izvoditi ekperimentalna studentska grupa s Filozofskog fakulteta.

27.05.2016. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh