« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NARODNA GLAZBA

Koncert Harisa Džinovića u lipnju u Areni

Na zagrebačkom koncertu glazbenik će ujedno predstaviti i novi studijski album "Magic"

(Hit Records)
Više o

Arena Zagreb

,

narodnjaci

,

Haris Džinović

Zagrebački koncert legende narodne glazbe Harisa Džinovića premješten je s 20. ožujka na petak 18. lipnja ove godine. Arena Zagreb tada će prvi put ugostiti regionalnu glazbenu legendu, koja će izvedbom nekih od svojih najvećih hitova, poput "Kako mi nedostaješ", "I tebe sam sit, kafano", "Ostarit ću, neću znati"... dirnuti poklonike narodne glazbe.

Na zagrebačkom koncertu glazbenik će ujedno predstaviti i novi studijski album "Magic" u izdanju Hit Recordsa.

Mnogi se slažu da je Haris jedan od pjevača stare garde narodnjaka, koji se ni na koji način ne može povezati s turbo folkom. Zbog njegove glazbe i legendarnih hitova koje je otpjevao u karijeri vole ga i stari i mladi, neovisno o tomu kakvu glazbu slušaju.

Od koncerta u Areni pjevač očekuje sve najbolje, a zagrebačku publiku doživljava kao jako dobru. U suprotnom se, kako kaže, ne bi odlučio na takav korak.

Haris Džinović u svojoj je karijeri punio beogradsku Arenu, stadion Koševo i brojne prostore gdje stane po nekoliko desetaka tisuća ljudi pa se očekuje da će se i u Zagrebu odaziv biti jako velik. 

Haris Džinović je svestrani bosanski umjetnik rođen u Sarajevu. Emancipirao se kroz glazbu kao pjevač, instrumentalista i skladatelj. Neki od njegovih hitova postale su hitovi u izvođenju drugih pjevača, pa je tako jedna od najpoznatijih skladbi koju je skladao za druge izvođače "Ti meni lažeš sve" koja je donijela veliku popularnost Dušku Kulišu.

Početkom 70-ih okreće se romskoj glazbi i formira grupu Sarr e Roma koja je stigla u sam vrh popularnosti.

Harisovom glazbom oduševili su se i veliki svjetski glazbenici poput Eltona Johna, Micka Jaggera, Davida Bowia, Stinga i Johna Bon Jovia. I baš kada je zahvaljujući Harisu i njegovoj grupi Sarr e Roma, romska glazba osvojila mase, Haris se ipak odlučuje za solističku karijeru i snima jedan od najboljih albuma svih vremena. Tako se 1989. godine pojavljuje njegov prvi solistički album sa pjesmama "Ostarit ću, neću znati", "i Tebe sam sit kafano", "Rano je za tugu", "Hladno je, grij me"....

Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima diljem Europe, a mogu se i rezervirati u Daru s neba, Zagreb, Martićeva 67/1, gdje postoji i ograničeni broj Vip ulaznica, salonskih mjesta te mjesta u ložama.

Cijene ulaznica su :

  • tribine 1: 130,00 kn
  • tribine 2: 150,00 kn
  • parter: 130,00 kn.

Kao predgrupa nastupiti će grupa Koktelsi iz Opatije, koja će se pobrinuti da ta prekrasna večer započne sa opuštajučom atmosferom i vrhunskom zabavom. Dan prije, poznati će umjetnik prisustvovati Večeri dobrodošlice koja će biti priređena njemu u čast.

Osvojite ulaznice na Metro Portalu!!!

01.06.2010. 08:12:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tomo
    26.04.2010. 13:28
    Bok,

    prodajem dvije karte za koncert Harisa 18.06.2010. u Areni. Tribina dolje-B-crveno (16/174), redovna cijena je 150,00kn, a ja prodajem dvije za 200,00kn.

    Može i na mob.098 998 7824
    Tomo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh