« Horoskop
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
DREVNO

Koji ste bog u egipatskom horoskopu

O egipatskom se horoskopu ne zna previše, a za svako je razdoblje od mjesec dana bio zadužen jedan od egipatskih bogova

Egipatski horoskop
Egipatski horoskop (Arhiva)
Više o

horoskop

,

zodijak

,

egipatski horoskop

,

Amon

,

Sebek

,

Oziris

,

Ptah

,

Horus

,

Neftis

,

Set

,

Anubis

,

Ra

,

Izida

,

Thoth

,

Hator

Egipatski horoskop jedan je od drevnih horoskopa o kojima se ne zna previše, a sve što je do sada prevedeno s papirusa i ostalih pisanih dokumenta omogućilo je shvaćanje osnovnih postavki.

Godina je podijeljena u 12 perioda, dugih po mjesec dana, a svaki od period ima jednog od egipatskih bogova kao zaštitnika. 

Prema svom datumu rođenja odredite u koji period spadate, koji je bog nadležan za njega i koje su glavne karakteristike osoba rođenih u tom dobu.

Amon 1.1. - 2.2 

Amon je, prema vjerovanju, bio bog proroka koji je svojim štićenicima omogućavao brzo zaljubljivanje i pronalaženje ljubavi života. Osobe rođene u ovom periodu su uporne i dosljedne, no ujedno i nenametljive, naizgled hladne no zapravo vrlo emotivne i nježne. Odanost je najvažnija karakteristika, stoga su traženi ljubavnici i prijatelji. 

Sebek 3.2. - 4.3. 

Sebek je bog rijeke Nil, izvora života u Egiptu, a osobe rođene u ovom razdoblju vole umjetnost i imaju talenta za nju. No, ponekad ih tuđa ljepota toliko zaslijepi da odu stranputicom. Znatiželjni su i uvijek spremni na istraživanje, ali teško čuvaju tajne, pa lako gube prijatelje.

Oziris 5.3. - 9.4. 

Oziri, bog plodnosti i rasta dao je osobama rođenim u ovom razoblju snažnu senzualnost i romantiku, volju za ugađanjem partneru sitnim poklonima i velikim razumijevanjem za tuđe probleme. Rado pomažu drugima, no traže ljubav i nježnost - kad je jednom pronađu, traje vječno. 

Ptah 10.4. - 2.5. 

Ptah, bog istine dao je i takve karakteristike osobama rođenim u ovom razdoblju, no uz to je došla i naivnost. To su impulzivni i zahtjevni ljudi bez previše strpljenja za druge, a iskrenost ih često košta odnosa s drugim ljudima. 

Horus 3.5. - 16.6. 

Horus, bog života svojim je ljudima dao avanturistički duh i mogućnost brzog upoznavanja drugih ljudi, želju za istraživanjem drugih zemalja i uživanje u prirodi i blagodatima života. Trebaju stabilnog partnera koji je u stanju preživjeti sve njihove hirove i ostati s njima cijelog života. 

Neftis 17.6. - 21.7. 

Neftis, boginja ljubavi zadužena je za najromantičniji znak pun strasti, emocija i senzualnosti koji vrlo pažljivo bira partnera u strahu da ne budu povrijeđeni. Puno daju partneru, ali puno i očekuju, no ipak strpljivo slušaju druge i daju korisne savjete, što ih čini odličnim i traženim prijateljima. 

Set 22.7. - 18.8. 

Set, bog munje i oluje ima temperamentne pripadnike znaka, koji se nikad ne predaju i bore se za svoje ideje do kraja. Izuzetno su intuitivni i brzo se prilagođavaju, što je uz radoznalost najbolji način za snalaženje u svim situacijama. Timski rad nije za njih, jer sve žele napraviti sami. 

Anubis 19.8. - 21.9. 

Anubis, bog zaštitnik dao je poštenje i odgovornost pripadnicima svog znaka, koju su toliko tvrdoglavi i samouvjereni da rijetko slušaju tuđe savjete, no ipak ih primaju na znanje. Uz to su i romantični i emotivno, pa puno očekuju u ljubavi. Krase ih ljubaznost, diskrecija i inteligencija. 

Ra 22.9. - 15.10. 

Ra, bog Sunca dao je ljudima u svom znaku pažnju i ljubav za druge, uz racionalnost koja im ne dozvoljava prebrzo i ishitreno odlučivanje. Romantični su i vežu se za partnera cijeli život, no najveća im je mana nesigurnost zbog koje u životu imaju puno propuštenih prilika.

Izida 16.10. - 9.11. 

Boginja čuda Izida daje posebne moći ljudima rođenim u ovom razdoblju, koji svojim neodoljivim osmijehom osvajaju sve oko sebe, a strašću i otvorenošću privlače partnere. Ipak, nemaju granica i ne libe se ostvariti svoje želje. Ipak, omiljeni su prijatelji jer pozorno slušaju druge ljude.

Thoth 10.11. - 3.12. 

Bog svjetla, mudrosti i magije Thoth omogućio je pripadnicima svog znaka preciznost i točnost kao posljedicu velikih sposobnosti organiziranja. Krasi ih svestranost i zanimanje za sve grane znanosti, dok u ljubavi žele imati pouzdanog partnera s kojim će moći podijeliti probleme bez bojazni od napuštanja. 

Hator 4.12. - 31.12. 

Hator, boginja muzike i umjetnosti ima i takve ljude, kreativne, maštovite i šarmantne koji umjetnosti pristupaju s velikom ljubavlju. Raskidi veza i samoća im naročito teško padaju, pa žele partnera koji će ih cijeniti i razumjeti njihove potrebe. Jedini problem u životu im je nesigurnost.

05.02.2013. 10:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh