« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Kinezi glumom žele do OI medalje

Više o

Olimpijske igre

,

tae kwon-do

,

simulacija

,

Xou Zhen

Kineska olimpijska tae kwon-do ekipa priprema se za Olimpijske igre na neuobičajen način svakodnevno trenirajući u dvorani punoj školske djece, te lažnih suparnika, pa čak i lažnih novinara.

U dvorani u predgrađu Pekinga svakog dana autobusi dovode čitave razrede djece, koji tijekom cijelog treninga nastoje biti što bučniji, kako bi simulirali pravo ‘olimpijsko’ natjecanje. Kinezi su otišli tako daleko da su angažirali volontere koji glume novinare nakon borbi, a njihovi sparing partneri su obučeni poput onih pravih suparnika koji ih tek čekaju na borilištu.

SimulacijaU dvoranu u predgrađu Pekinga autobusi dovode razrede djece koji tijekom treninga nastoje biti što bučniji, kako bi simulirali pravo natjecanje. Primjerice, kada je dvostruka olimpijska pobjednica u teškoj kategoriji Chen Zhong u trening-borilištu, službeni spiker najavaljuje njezinu najveću suparnicu Francuskinju Myriam Baverel, a sparing-suparnica ima francusku zastavu na odjeći.

‘U modernoj teoriji rata, vojnici se u simuliranim uvjetima borbe pripremaju za što uspješnije ratovanje. To je nešto što se uspješno može prenijeti i u sport’, kazao je trener reprezentacije Xou Zhen. (HINA)

25.07.2008. 03:06:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh