« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
C4 TESTIRAN

Kimi Raikkönen vozi pod zastavom Citroena

Prvi službeni nastup Raikkonen će imati koncem siječnja na reliju Arctic Lapland, a sezona svjetskog prvenstva kreće u Švedskoj 12. veljače

(Wikipedia)
Više o

reli

,

Kimi Raikkonen

,

Citroen C4

Bivši svjetski prvak u formuli 1, Finac Kimi Raikkönen, danas je prvi put testirao Citroen C4 WRC kojeg će voziti u svjetskom prvenstvu u reliju.

Raikkonen će ove sezone nastupati za momčad Citroen Junior, za koju vozi i svjetski juniorski prvak Francuz Sebastien Ogier. Finac je automobil testirao u Versaillesu, a odradio je i 50 kilometara na Citroenovoj test stazi u Satoryju.

"Uživao sam u vožnji i prvom kontaktu s automobilom i cijelom ekipom. Automobil me ugodno iznenadio i jedva čekam kada ću ponovo sjesti za upravljač," kazao je 30-godišnji Finac koji je bio svjetski prvak u formuli 1 2007. godine u bolidu Ferraria. Ukupno je nastupio na 157 Grand Prix utrka, a ostvario je 18 pobjeda, te se 62 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Formulu 1 je napustio prošle godine preselivši u reli.

Prvi službeni nastup Raikkonen će imati koncem siječnja na reliju Arctic Lapland, a sezona svjetskog prvenstva kreće u Švedskoj 12. veljače. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 21:09:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh