« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ufc

Kavez: Cro Cop protiv Cigana

Okršaj veterana i mlade nade gladne uspjeha prava je poslastica za sve ljubitelje krvavog sporta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Mirko Filipović

,

Cro Cop

,

Junior dos Santos Cigano

,

UFC

,

kavez borbe

,

high kick

Junior dos Santos Cigano u nedjelju rano ujutro sukobit će se s Cro Copom. Mladi borac gladan je pobjeda i jako želi dokazati da ima potencijala osvojiti UFC.  No, Mirko ima isti cilj.

„Kada ću se sljedeći put boriti ovisi o tome kako će proći protiv Santosa. Ako ne bude ozljeda, mogao bih na Staru godinu ili u siječnju.  Ako pobijedim u oba meča, onda očekujem da će sljedeća borba biti ona za naslov", izjavio je Mirko Filipović.
Cro Cop tvrdi kako se u kavezu danas osjeća kao kod kuće i osjeća onaj isti žar prijašnjih dana.

„Osjećam se mnogo ugodnije u kavezu nego ranije, treniram cijelo vrijeme u njemu i s time više nemam problema. Sve je ponovno kao u najboljim danima", dodao je Filipović.

Cro Cop je s Lorenzom Fertitom, vlasnikom UFC-a, dogovorio tri nove borbe, a protiv „zelenog" Dos Santosa (25) mogao bi imati težak početak. Dečko je u usponu, ima skor  8-1 i žarko ga želi pobijediti ni manje ni više nego nokautom! Ipak, i mnogi prije njega bili su jaki na jeziku. Naravno, brzo su ušutkani.

„Mirko će se kretati u lijevu stranu, a ja ću ići u obrnutom smjeru. Kad se pripremi za udarac, ja ću potegnuti desnicu u njegovo lice i nokautirati ga", iznosi svoju strategiju Dos Santos za Fighters Only Magazine. Bude li mu strategija uspješna, bit će to najveći uspjeh u karijeri Brazilca.

„Još uvijek se nisam odlučio koju ću taktiku koristiti protiv Cro Copa, no vjerujem u svoju boksačku tehniku. Samo jedan udarac, sjedne li na pravo mjesto, mogao bi prekinuti našu borbu. Ipak, to je borba, nitko unaprijed ne može znati što će se dogoditi."

Rodrigo Nogueria, jedan od rijetkih koji su uspjeli svladati našeg borca, ponudio je savjet kako protiv Mirka. On je to učinio polugom na ruci 2003. godine.

„Gledajte, Cro Copa svakako treba respektirati, mnogi tvrde kako to više nije onaj borac kao nekad, ali ja mislim da je on i dalje među najopasnijima na svijetu. Lijevim high-kickom može završiti svaku borbu, a ima i snažnu ljevicu", dodao je Cigano.

„Ovo je borba koja mi može odrediti karijeru. Mirko je svjetska senzacija i ključno je da to dobro odradim. Pun sam samopouzdanja, treniram naporno i fokusiran sam isključivo na to", zaključio je Cigano.

14.09.2009. 22:45:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh