« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
WTA PARIZ

Karolina Šprem savladala Švicarku Timeu Bacsinszky

Varaždinka je nakon sat i deset minuta igre na tvrdoj podlozi pariške dvorane slavila sa 7-5, 6-1

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Karolina Šprem

,

WTA Pariz

,

Timea Bacsinszky

Nakon što je prošla tri kola kvalifikacija, hrvatska tenisačica Karolina Šprem nastavila je s uspjesima na WTA turniru u Parizu. U prvom je kolu pobijedila Švicarku Timeu Bacsinszky.

Varaždinka je na tvrdoj podlozi pariške dvorane slavila sa 7-5, 6-1 nakon sat i deset minuta igre. Bio je to drugi međusobni dvoboj ovih tenisačica i druga pobjeda Hrvatice, prvu je ostvarila prije četiri godine u Stuttgartu.

Prvi je set ponudio atipičnu sliku za ženski tenis. Obje su igračice bile vrlo sigurne na svome servisu, a jedina je do break-prilike došla Šprem i to pri svome vodstvu 6-5. Iskoristivši ponuđeno, hrvatska je tenisačica spremila prvi set u džep, a u drugom je potpuno zavladala terenom.

Istina, prvi je gem nagovijestio dramu nakon što je Bacsinszky napravila veliki pritisak na servis Varaždinke i iskoristila šestu priliku za obrat. No, bilo je to sve što je napravila, Šprem je ekspresno izjednačila, a potom iskoristila još po jednu break-loptu u oba preostala gema na servis 52. svjetske tenisačice.

Šprem će se u drugom kolu turnira koji se igra za nagradni fond od 700.000 dolara suprotstaviti boljoj iz dvoboja Izraelke Shahar Peer i Francuskinje Alize Cornet. Od Peer je u jedinom dosadašnjem dvoboju izgubila, dok protiv Cornet nikad nije igrala. (Totalsport)

09.02.2010. 19:47:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh